Jul i Hamborg 2020

 • Pris pr. person i dobbeltværelse

  Abonnentpris: kr. 1.995,00

 • Enkeltværelsestillæg

  kr. 650

 • Varighed

  3 dage

 • Destination

  Hamborg, Tyskland

 • Bestilling


  Tlf.: 96 26 37 56 
  eller på hjemmesiden

afgange

 • 1. december 2020

Opsamling

 • kl. 06.00

  Skave Turistfart

 • kl. 07.00

  Herning

 • kl. 07.10

  Hammerum

 • kl. 07.20

  Ikast

 • kl. 08.00

  Silkeborg

Hamborg er altid en stor oplevelse, ikke mindst ved juletid. Besøg det største julemarked foran rådhuset, hvor vi finder alverdens julepynt, gløgg, brændte mandler mm. Vi oplever byen på en rundtur vores rejseleder og  indtager et lækkert sønderjysk kaffebord.

program

Millionbyen Hamborg er den næststørste by i Tyskland efter Berlin og den ottende største by i Europa. I disse dage oser byen af julehygge i de mægtige gader, flotte parker, palæer og kanaler. Byen er en af de rigeste i   Tyskland, hvilket også fornemmes, specielt i midtbyen. Fra morgenstunden sættes kursen sydpå og undervejs serveres kaffe og rundstykke. Ved ankomst til byen skal vi ud og mærke julestemningen. Vores stedkendte rejseleder tager os med rundt i den 1200 år gamle by. Vi oplever nogle af byens største seværdigheder såsom det  berømte rådhus, Haftencity, det nye kulturelle vartegn—Elbphilharmonien—et spekulært bygningsværk opført på 1.700 betonpæle midt i Elben. Rundturen sluttes af ved den spektakulære St. Michaelis kirke. Herefter indkvarteres vi hos Novum Style Hotel Hamburg Centrum, et godt udgangspunkt for vores besøg og oplevelser med Hamborgs centrum inden for gåafstand. Rejselederen arrangerer fælles middag om aftenen på god lokal tysk restaurant i gåafstand fra vores hotel, hvor vi får serveret en toretters menu. Ekstra tilkøb kr. 180,- pr. person –tilmelding senest 10 dage før afrejse.

Efter et godt morgenbord er dagen til fri disposition. Hamborg er en storby med masser af tilbud, besøg en af de mange museer, gå en tur under den gamle Elbtunnel eller start juleindkøbene på et af de mange julemarkeder. Det største julemarked ligger foran det imponerende historiske rådhus, men julemarkedet ved Mönckebergstraße, er også et besøg værd med ca. 150 salgsboder. Santa Pauli er vel nok det mest usædvanlige julemarked af dem alle. Her smelter grænserne sammen med det traditionelle juletraditioner og det frivole kvarter. Weißer Zauber auf dem Jungfernstieg fascinerer med dets unikke julebelysning. Søger man ro og eftertænksomhed, så er julemarkedet ved St. Petri-kirken det helt rigtige. Den maritime stemning findes ved HafenCity, i Überseequartier eller ved Nordische Weihnachten am Hafen med lækkerier fra hele Skandinavien. Det er eventyrtid på Binnenalster, hvor eventyrskibene har lagt til. Rejselederen hjælper gerne med planlægningen, og har mange andre forslag til oplevelser i den juleudsmykkede storby.

Når morgenmaden er indtaget køres mod den danske grænse, hvor det er muligt at få gjort nogle juleindkøb. På Gram slot stoppes om eftermiddagen, hvor der er dækket op til en smagsprøve på sønderjyskkaffebord. Vi smager 7 af de traditionsrige kager, hvor der vil være kaffe ad libitum til. Traditionen med sønderjysk kaffebord startede tilbage i 1870érne og blev et ”adelsmærke” for denne del af Danmark i tiden frem til 1920. På dette tidspunkt var Sønderjylland et tysk område, og der var begrænsede muligheder for at mødes og være 'danske'. Det var forbudt for sønderjyderne at samles, hvor der blev udskænket alkohol, fordi det efter prøjsernes opfattelse løsnede sønderjydernes dansksindede tungebånd. Til gengæld måtte sønderjyderne godt mødes omkring en kop kaffe og kage, og på den måde opstod det sønderjyske kaffebord. Det udviklede sig hurtigt til et overdådigt kageorgie, fordi landbokonerne gerne skulle overgå hinanden i bagværk.

Ca. kl. 17.30-18.30 er vi hjemme igen efter en skøn juletur, hvor julehumøret med sikkerhed er kommet i hus.


Inklusiv

✓ Kørsel i 4 stjernet bus
✓ Smurt rundstykke med kaffe
✓ Indkvartering på Novum Style Hotel Hamborg-Centrum inkl. morgenmad
✓ Erfarende rejseleder fra Skave Turistfart
✓ Sønderjysk kaffebord med 7 forskellige kager på Gram Slot
✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lovpligtige skatter og afgifter

Tillæg

 • Fælles middag, tillæg kr. 180
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 650
 • Afbestillingsforsikring kr. 122 
Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.