Jultur til Celle

 • Pris pr. person i dobbeltværelse

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  3 dage

 • Destination

  Celle, Tyskland

 • Bestilling


  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

 • På forspørgsel fra slut november til slut december

Opsamling

 • kl. 07.30

  Hjemby

Oplev en tysk perle af en by, med en betagende gammel bydel med over 400 velbevarede bygninger i bindingsværk og en ganske særlig forbindelse til Danmark. Her stråler julemarkederne inde i de hyggelige stræder og livet nydes i den kolde tid. Kom med til et perfekt afbræk i den travle juletid og lad julestemningen indfinde sig.


Rejseprogram

Vi drager til den gamle tyske middelalderby Celle. En indbydende by der bærer præg af at være vokset op omkring en borg, og som gennem flere hundrede år var residensby for fyrstedømmet Lüneburg. Foruden slottet findes flere adelshuse i smuk barokstil, og så er der også historien om den danske dronning Caroline Mathilde. På denne juletur skal vi på sightseeing i den gamle by, besøge det eventyrlige slot og hygge os blandt de mange fantastiske juleboder.

På vejen syd på serveres smurte rundstykker med kaffe inden vi om eftermiddagen ankommer til Celle. Vi fornemmer straks, hvor umådelig heldig Celle har været. Byen er aldrig blevet beskadiget under krigene op gennem tiderne. Derfor står de mange fredede og velbevarede bindingsværkshuse i dag klods op ad  hinanden og udgør en af de største og vigtigste enheder af sin art i Europa.

Vi bor i hjertet af den historiske bydel på Hotel Celler Hof, med julemarked lige uden for døren og med Celle Slot inden for synsvidde. Det 3-stjernede hotel er omgivet af byens seværdigheder og er det ideelle udgangspunkt for at udforske julen i Celle. Vi indkvarteres i moderne rummelige værelser med alle fornødne faciliteter. Her oplever vi service helt i top og ægte gæstfrihed. Eftermiddagen og aftenen er til fri disposition. Lige uden for døren i de maleriske gader venter de mange forskellige juleboder, både moderne og historiske, som byder på regionale delikatesser, kunsthåndværk, karruseller og andet godt. Begynd eksempelvis med et varmt og styrkende glas gløgg ved den traditionsrige 14 meter høje juletræ, og lad jer ramme af den særlige julestemning, som næppe findes hyggeligere end lige her i Celle.

Rejselederen arrangerer fælles middag om aftenen under det smukke, gamle rådhus i Der Ratskeller Celle, som siden 1378 har budt gæster velkommen. Her nyder vi en tre retters menu i de historiske lokaler. Ekstra tilkøb (kr. 180 pr. person)

Efter et godt morgenbord mødes vi med den dansktalende lokalguide Jytte Asmus, som tager os med på en byrundtur i den julepyntede by. Celle er et levende museum og i december en fantastisk flot kulisse for  julen. Vi oplever de originale og smukt dekorerede bindingsværkshuse med sirlige udskæringer og hører om byen, som er indbegrebet af middelalder-romantik med sine smukke facader, brostensbelagte gyder og   hyggelige ølstuer. Herefter tager lokalguiden os med på besøg i Celle Slot, som hos mange danskere er kendt for den tragiske historie om Dronning Caroline Mathildes fatale  forelskelse i livlæge Struense. Historien endte med, at hun blev landsforvist til slottet i Celle, som siden er blevet en stor attraktion i Celle. Hertugslottets ældste dele er fra 1292, men det er gennem århundreder udvidet, så det i dag fremstår som et kvadratisk bygningsværk. Vi besøger dronningens gemakker, hvor hun fortsatte med at leve som en dronning og holdt baller og gav audiens indtil sin død i 1772, blot 24 år gammel. Resten af dagen til er på egen hånd og rejselederen hjælper gerne til ideer at besøge og steder at spise.

Når morgenmaden er indtaget på rejsens sidste dag, kører vi nordpå mod Slesvig, hvor vi har et par timer på egen hånd. Kom tæt på den imponerende domkirke, besøg julemarkeder i Nordeuropas ældste by og rejselederen hjælper gerne med andre forslag. Vi når grænsekioskerne sidst på eftermiddagen, hvor der er mulighed for de sidste indkøb samt aftensmad, hvis sulten atter har meldt sig. Sidst på aftenen er vi hjemme igen efter tre mindeværdige dage i julens tegn.

 


Inklusiv

 

✓ Kørsel i 4- stjernet bus
✓ Smurt rundstykke med kaffe
✓ Lokalguide i Celle
✓ Ophold på Hotel Novum Style Hamborg-Centrum inkl. morgenmad (2 nætter)
✓ Rejselder fra Skave Turistfart
✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lovpligtige skatter og afgifter


Tillæg

 • Fælles middag, tillæg (bestilles senest 10 dage før afrejse).
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Afbestillingsforsikring  

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.