Balletrejse - Blixen

 • Pris pr. person

  Medlemspris: kr. 3.295,00
  (Normal pris: kr. 3.485,00) 

 • Varighed

  2 dage

 • Destination

  København, Danmark

 • Bestilling


  Tilmelding på e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

afgange

 • 1. april 2020

Opsamling

 • Holstebro

 • Skive

 • Viborg

 • Silkeborg

 • Herning

 • Vejle

 • Odense

Balletrejse - Blixen

I den stort anlagte ballet Blixen skildres hendes livshistorie – fra barndomsårene, hvor hun efter faderens selvmord voksede op i en kvindedomineret familie, gennem det ulykkelige ægteskab med halvfætteren Bror Blixen, årene på den afrikanske kaffefarm i Kenya, den skæbnesvangre forelskelse i Denys Finch Hatton og verdensberømmelsen til de sidste år på Rungstedlund. Balletten ledsages af klaver- og orkestermusik af Claude Debussy spillet af Det kgl. Kapel

Karen Blixen er blandt de allerstørste forfattere, Danmark har fostret – en kontroversiel og karismatisk skikkelse, hvis liv og fortællinger her mere end 50 år efter hendes død stadigvæk fascinerer. Blixen er en helt ny ballet baseret på hendes fængslende livshistorie om den mytiske og mystiske baronesse, der formåede at bringe den moderne kvinde ind i litteraturen.


Dag 1

Kl. 08-12 Bussen afhenter efter den opsamlingsplan, som udsendes på mail straks efter tilmeldingsfristen. Vi byder på en kop formiddags kaffe og der serveres en sandwich i en pause ved frokosttid. Der kan i øvrigt købes drikkevarer til fornuftige priser i bussen under hele turen.

Under vejs vil Koncertrejsens gæst, forfatter og Karen Blixen kender, Ingrid Meier Jensen, fortælle om Karen Blixens liv og forfatterskab. Hun beskriver sit forhold til Blixen således: ”Siden min ungdom har jeg været en søgende. I skolen var jeg en af de ”stille piger”, men mod og myndighed drømte jeg om, og da jeg mødte Karen Blixens livshistorie var det netop det, jeg fandt. Det er Karen Blixens livshistorie, vi skal møde i balletten Blixen, og jeg glæder mig til i bussen at give jer en introduktion til Karen Blixens liv og forfatterskab, som jeg fordybede mig i, da jeg læste nordisk litteratur på Odense Universitet i 80erne. Blixens historier har fulgt mig resten af livet, og to af hendes mottoer gjorde jeg til mine.”

Peter Bæk vil herudover fortælle om den franske impressionistiske komponist Claude Debussy, som var samtidig med Karen Blixen og hvis musik anvendes i balletten, krydret med betragtninger over det at være orkestermusiker i et Kapel.

Kl. 15.00 Vi ankommer til Hotel Phoenix, hvor vi tjekker ind. Der vil være mulighed for et lille hvil inden vi i samlet flok begiver os til Det kgl. Teater, hvor en spændende rundvisning på ca. 1 time og 15 min. venter os.

Kl. 16.15 Vi mødes i hotellets foyer og begiver os til Det kgl. Teater, kun 5-10 min.´s gang fra hotellet. (Husk billetter til forestillingen)

Kl. 16.30 Rundvisning ved Benedikte Påske. På rundvisningen vil Benedikte guide os igennem mange af de steder, som publikum normalt ikke får lov at opleve. Vi skal se dansesalene, de store skræddersale, hvor kostymerne til alle teatrets forestillinger bliver syet efter mål til kunstnerne. Vi skal opleve det kolossale scenerum på for- og bagscene og under scenen se hvordan teatereffekterne og magien på scenen bliver skabt. Vi kommer endvidere ind i kongelogen og ser hvordan kongehuset gennem tiderne har oplevet forestillingerne og meget, meget mere…

Kl. 18.00 Vi spadserer til Nyhavnskroen, hvor vi får en god dansk middag.

Kl. 20.00 Blixen balletten begynder.

Balletten varer 2 timer og 40 minutter. Der er to pauser.

Kl. 22.45 Vi begiver os atter til Hotel Phoenix.
Der er ikke flere programsatte punkter og aftenen er fri - men mon ikke de fleste mødes til et nachspiel i hotellets bar?


Dag 2

Fra kl. 07.30 Vi nyder hotellets store morgenbuffet og tjekker ud fra hotellet.

Kl. 09.30 Vi tjekker ud fra hotellet og pakker bussen.

Kl. 10.00 Vi kører den smukke tur langs Strandvejen ad Øresundskysten mod Rungstedlund

Kl. 11.00 Vi ankommer til Rungstedlund, hvor vi får en guidet tur gennem Karen Blixens hjem af en af museets Karen Blixen eksperter.
Vi kommer tæt på kunstneren, som skrev store dele af sit forfatterskab netop på Rungstedlund, i de stuer og værelser, der den dag i dag står, som Karen Blixens forlod dem i 1962.

Kl. 12.30 Vi slutter besøget på Rungsted Lund af i museets café, hvor der mil være mulighed for at få lidt frokost (for egen regning) inden turen atter går hjemad

Kl. 13.30 Bussen kører atter tilbage til Jylland.
På hjemvejen holder vi en pause, hvor der vil være mulighed for at proviantere i en pause under vejs. Koncertrejsen byder på en kop kaffe og der vil på hele hjemturen være mulighed for tilkøb af drikkevarer til rimelige priser i bussen.

Hjemkomst i tidsrummet 17 – 21.00, alt efter det valgte opsamlingssted. Blixenforestillingen varer 2 timer og 50 min. 3 akter inkl. 2 pauser.
Anbefales fra 12 år.


Inklusiv

 • Kaffe i den 4-stjernede luksusbus mod København og en sandwich i en pause ved frokosttid.
 • Rundvisning på Det kgl. Teater ved tidl. balletdanser Benedikte Påske.
 • Hyggelig aftensmad på Nyhavnskroen inden forestillingen.
 • Priskategori 1 billetter på gulvet 7.-9. række.
 • Balletten Blixen på Det kgl. Teaters gamle scene.
 • Overnatning på det 4-stjernede Hotel Phoenix i gåafstand til DKT.
 • Stor morgenbuffet på hotellet.
 • Introduktion med Karen Blixen kenderen Ingrid Meier Jensen, som deltager på hele turen.
 • Besøg på Rungstedlund, hvor Karen Blixen boede og arbejdede til din død i 1962.
 • Alle skatter og afgifter betalt.
 • Endeligt program med opsamlingsplan tilsendt på mail efter tilmeldingsfristen.
 • Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært og rejseleder på hele turen

Praktiske informationer

Tilmelding senest fredag den 15. februar 2020
(hurtig tilmelding er med til at sikre rejsen gennemførelse)
(Der tages forbehold for evt. programændringer)

Mød Koncertrejens gæst, tidligere kgl. Balletdanser Benedikte Påske.

- er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester. Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet. Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden. Benedikte var desuden medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse 2004-07. Benedikte er nu chef for kulturlab.dk

Mød Koncertrejens gæst, forfatter og Karen Blixen kender, Ingrid Meier Jensen.

Ingrid Mejer Jensen (født 1952) er forfatter og cand. phil. i nordisk litteratur. Efter at have udgivet tre digtsamlinger på Gyldendal i 80erne har Ingrid samarbejdet med komponister og billedkunstnere og bl.a. skrevet tekster til en musical, et requiem og en kantate. Men især har hun engageret sig i kulturformidling på Den Kreative Skole og som koordinator af KK44 festivalen, begge i Silkeborg. Karen Blixen er en af yndlingsforfatterne.

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.