REGAN Vest & Thingbæk Kalkminer
I dybet af Danmark

 • Pris pr. person

  995,-

 • Varighed

  1 dag

 • Destination

  Nordjylland, Danmark

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgang

20 juni 2023

Program

Opsamling

Skave kl. 05.40

Struer kl. 06.10

Holstebro kl. 06.30

Herning kl.07.10

 

 

Rejseprogram

Tag med os på tur, når vi som nogle af de første får mulighed for at besøge den atomsikre bunker  REGAN Vest. Bunkeren blev opført i al hemmelighed i 1960’erne, med det formål at huse regeringen, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig. Den står i dag uberørt - fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt.
Herefter skal vi besøge Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer, hvor fortællingen om  REGAN Vest og Den Kolde Krig forsætter.

Efter endt opsamling sætter vi kursen imod Rold Skov og koldkrigsbunkeren REGAN Vest. Vi holder en pause inden ankomst, hvor vi nyder et smurt rundstykke og kaffe. Efter ankomst opdeles gruppen i hold af 10 pers., der med 15 min. mellemrum bliver sendt på rundvisning i den imponerende bunker, der ligger godt skjult 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov. Selve rundvisningen tager 90 min. Undervejs ser man blandt andet regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstue og kantine. Planen var at herfra skulle landet ledes gennem en krisesituation, og var ikke et militæranlæg. Faldt REGAN Vest, så faldt Danmark.
Derudover bliver der tid til at besøge den spændende udstilling, der fortæller om den kolde krig, det danske beredskab i krisesituationer og om bunkerens konstruktion og samtid. Ligeledes kan maskinmesterboligen besøges, som ligger foran indgangen til bunkeren. Her kan man gå på opdagelse i familiens hjem, og på skærme høre de enkelte familiemedlemmer fortælle om deres hverdag under den kolde krig.
Efter dette spændende besøg, kører vi den korte tur til Rebild bakker, hvor vi skal nyde vores frokostsandwich i den hyggelige overdækkede bålhytte.
Herefter går turen videre imod Rebildcentret og Thingbæk Kalkminer, som opleves på egen hånd. Her kan man bl.a. se særudstillingen om tilblivelsen af REGAN Vest anlægget, samt en stor udstilling om Den Kolde Krig. Ligeledes kan man besøge de smukke Thingbæk Kalkminer, der siden 1935 har været hjemsted for Anders Bundgaards originale gipsfigurer, der danner rammen for Danmarks måske mest særprægede museum. Sidst på dagen mødes vi igen og nyder vores medbragte kaffe og kage ved indgangen til Kalkminerne, hvor der er en fantastisk udsigt, inden vi drager imod hjembyerne. Forventet hjemkomst kl. ca. 17.00-18.00

 

Inklusiv

 ✓ Kørsel i 4- stjernet bus

✓ Erfaren rejseleder fra Skave Turistfart

✓ Smurt rundstykke og kaffe

✓ Rundvisning og entré til REGAN Vest bunkeren samt udstillingen

✓ Frokostsandwich

✓ Entré til Rebildcenteret og Thingbæk Kalkminer

✓ Kaffe og kage

✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt

      lovpligtige skatter og afgifterFrist for tilmelding er d. 19. maj 2023

 

Tilmeldingen er bindende og tilbagebetales kun ved aflysning af turen ved for få tilmeldte.

Ved eventuel aflysning, tilbagebetales det fulde beløb.

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.