Tirpitz

 • Pris pr. person

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  1 dag

 • Destination

  Vestkysten, Danmark

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

 • Forår, sommer og efterår
  - alle årets dage

Program

Opsamling

Kom med på en betagende tidsrejse ved vestkysten. Vi oplever Tirpitz - en topattraktion i verdensklasse, spiser egnsretter på landsbykroen og mærk naturen ved Filsø.

Skjult under de karakteristiske vestjyske sandbanker ligger det splinternye museum, som er           udtænkt, bygget og udført som en portal til den jyske vestkysts skatkiste af skjulte historier. Der er skabt en attraktion i verdensklasse midt i det fantastiske vestjyske kystlandskab, karakteriseret ved de hvide sandbanker med marehalm og klitheder dækket af lyng. ”Den skjulte vestkyst”, ”Livsfare- Miner” og ”Havets guld” er titlerne på museets tre permanente udstillinger. De vil hver især give os en altopslugende oplevelse, som både er spændende og meningsfuld. Vi starter besøget med en introduktion på en halv time fra en af Tirpitz’ medarbejderne. Her får vi en god indføring i, hvad vi kan opleve i udstillingerne inden, vi ser dem på egen hånd.

Ved frokosttid kører vi til Henne Stationskro, en hyggelig dansk landsbykro med en lang og lidt     dramatisk historie, som tager sin begyndelse tilbage i 1903, hvor jernbanen kom til Henne. I flere generationer har kroen været kendt for gode danske egnsretter af høj kvalitet.

Godt mætte fortsætter vi ud mod Vestkysten til Filsø, alt imens relevante historier bliver fortalt af vores dygtige rejseleder.

Filsø har engang været Danmarks anden største sø, men efter mennesket har sat sit præg på søen med vandmøller og indvendinger af landbrugsjorden svandt søen ind. Søen spillede en rolle tilbage i vikingetiden, hvor den var en åben fjord ud til Vesterhavet. 375 små værksteder udgjorde en vikingeboplads ved Henne Kirke-by, hvor der blev vævet uld. Senere blev fjorden lukket af sandvandringer og søområdet har været en vigtig ressource for landmænd, jægere og fiskere. I dag er området delvis genskab og udgør et søareal på 1.030 ha. Filsø består i dag af tre søer; Mellemsø, Søndersø og Fidde Sø.

Vi holder en kaffepause og nyder de smukke omgivelser. Forventet hjemkomst mellem kl. 18-19 efter en spændende og lærerig dag ved vestkysten.


Inklusiv

✓ Kørsel i 4 stjernet bus

✓ Smurt rundstykke med kaffe

✓ Entré og rundvisning Tirpitz

✓ Frokost 

✓ Eftermiddagskaffe og kage i det fri

✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lovpligtige skatter og afgifter

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.