Sort Sol - 2 dage

 • Pris pr. person

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  2 dage

 • Destination

  Sønderjylland, Danmark

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

 • På forspørgsel

Opsamling

Øen der byder på nærvær, østemning og flotte omgivelser. Kom med på denne én dags tur og mærk livet på en af Danmarks smukke øer, Livø.

 

Program

Vi sætter kurs mod Vadehavscentret, hvor vi får en guidet rundvisning på udstillingen ”Trækfuglenes Vadehav”. En udstilling som hylder vores enestående natur, og som i 2014 opnåede klassificeringen UNESCO    Verdensarv. Vi møder i udstillingen mylder af liv fra den mindste alge til det største rovdyr, sælen. Med trækfuglene som guide til Vadehavets landskab bliver vi ført gennem et utal af livscykler og fødekæder, et hav af spændende forhold, fascinerende fakta og et virvar af forskellige organismer. Fuglene binder det hele sammen med deres enorme antal og kolossale aktionsradius langs den østatlantiske træk rute, der forbinder fuglenes vinterkvarter mod syd med yngleområderne i blandet andet den arktiske tundraen. Fuglenes til-pasning til trækket er både imponerende og utroligt. Mange trækfugle migrerer tusinder af kilometer for bare at få én kylling på vingerne. I udstillingen gives nogle af svarende på gåderne om trækfuglens lange  rejser. En spændende fortælling om spisekammeret i Vadehavsområde og dens betydning for trækfuglenes rejsen. Inden afgang fra museet nyder vi vores medbragte sandwich, inden vi bevæger os ind mod Danmarks ældste by Ribe, hvor vi indkvarteres på Hotel Dagmar.

Om eftermiddagen tilsluttes vi med en velkendt naturvejleder. Naturvejlederen vil bringe os tættere på Danmarks flotte naturfænomen, Sort Sol, som er når landets største stæreflokke samles over marskens tagrørsområder og opfører en ”himmelballet”. Naturvejlederen vil lede os ind blandt ellers lukkede og private områder, for at komme tæt på stærenes overnatningssteder. Tidlig aften sætter atter kurs mod hotel Dagmar i Ribe, hvor en smagfuld tre retters menu venter i autentiske rammer på Danmarks ældste hotel. Aftenen er derefter til fri disposition, hvad end man ønsker at slappe af på hotellet eller nyde aftenlivet i Ribe by.

Efter en dejlig morgenmad bevæger vi os til fods ud i Ribes Gamle Bydel med en lokal guide. Vi kommer gennem den middelalderlige bykerne, imens vi får krydrede fortællinger og detaljer omkring området. Efter rundvisningen vil der være lidt tid på egen hånd til at opleve Danmarks ældste Domkirke, Ribe by og nyde en frokost på egen regning. Over middag kører vi op langs Vestkysten til Filsø, imens der bliver fortalt gode   historier fra vores dygtige rejseleder. Filsø har engang været Danmarks 2. største sø, men efter mennesket har sat sit præg på søen med vandmøller og indvendinger af landbrugsjorden svandt søen ind. I dag er     området delvis genskab og udgør et søareal på 1030 ha. Filsø består i dag af tre søer; Mellemsø, Søndersø og Fidde Sø. Vi holder her en kaffepause og nyder de smukke omgivelser.

Forventet hjemkomst mellem kl. 17.30 – 18.30 efter to oplevelsesrige dage.

Husk: pas samt praktisk tøj og sko efter vejrforholdene. Medbring gerne en kikkert og vandtæt siddeunderlag.

Der handles ikke ved grænsekiosken.


Inklusiv

✓ Kørsel i 4 stjernet bus

✓ Smurt rundstykke med kaffe

✓ Entré og rundvisning på Vadehavscentret 

✓ Frokostsandwich

✓ Naturvejleder fra Sort Safari (Sort Sol 1. dag)

✓ Overnatning på Dagmar Ribe inkl. halvpension

✓ Lokalguide Ribe

✓ Eftermiddagskaffe 2. dagen

✓  Rejseleder Skave Turistfart

✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lov-pligtige skatter og afgifter

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.