Rømø

 • Pris pr. person

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  1 dag

 • Destination

  Rømø, Danmark

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

 • Vi kører alle dage året rundt

Opsamling

Et besøg I Nationalpark Vadehavet samt Danmarks ældste by Ribe.

 

Program

Kursen er sat og der køres sydpå mod Esbjerg. Der stoppes undervejs for en smurt rundstykke og en kop kaffe. Langs vestkysten kommer vi ned til Rømø, som er forbundet med fastlandet via en 9 km lang       dæmning. Før i tiden måtte man sejle, og selvfølgelig levede øboerne – de kalder sig selv rømsere – først og fremmest af søfart. Mange af dem tog jobs på hvalfangerskibe, og da de var dygtige søfolk, blev de tit forfremmet til kaptajner på skibene – eller kommandører, som man sagde dengang. De tjente mange penge og kunne bygge fornemme gårde som f.eks. Kommandørgården. De blev begravet på kirkegården, hvor man har bevaret deres særprægede gravsten, de såkaldte kommandørsten.

Ved ankomst til Rømø mødes vi med vores lokalguide, som tager os med rundt på øen til blandt andet Sct. Clemens Kirke med de gamle kommandørsten på kirkegården. Vi besøger Nationalmuseets Kommandørgård og kommer en tur ud på den uge strand, der er skabt af sammenblæst sand så fint, at det minder om bittesmå diamanter.

Lakolk er Rømøs ældste badested, der blev etableret helt tilbage i 1898. Her nydes frokosten på Cafe Fru Dax

Vi slutter i Lakolk, hvor frokosten venter hos Cafe Fru Dax i form af pariserbøf, ekskl. drikkevarer.

Herefter mod Ribe, hvor vi mødes med en ny lokalguide, som tager os med rundt på fods i Danmarks ældste by. Det bliver en helt særlig oplevelse rundt i gader og stræder, der er fortællinger alle vegne. Vi hører alle de gode historier om konger og dronninger, kirker og klostre, stormfloder og ildebrande. Vi besøger Ribe Domkirke, byens pompøse vartegn. Nordens Apostel Ansgar byggede Danmarks første kirker (af træ) i Slesvig og Ribe omkring år 860. Nuværende kirke er påbegyndt mellem 1150-1175 og stod færdig mellem 1225-1250. Efter talrige om- og tilbygninger fremtræder den som Danmarks eneste femskibede kirke, præget af skiftende stilarter og med mange interessante detaljer.

Vi kører nordpå igen, mod Sædding Strand hvor vi kører forbi Mennesket ved Havet, i folkemunde ofte kaldet ”De fire hvide mænd”. En 9 meter høj skulptur i hvid beton, udført af billedhuggeren, maleren og grafikeren Svend Wiig Hansen. I klart vejr kan kroppene, der står som spændte sejl, ses på 10 km afstand.

Dagens middag venter os hos Guldager Kro. En gammel romantisk kro, beliggende i stille og rolige omgivelser i Guldager Stationsby ca. 8 km. nord vest for Esbjerg C.

Efter en oplevelsesrig dag i det sydlige Danmark, kan vi forvente at være tilbage i hjembyerne kl. 21 – 22.00.

 


Inklusiv

✓ Buskørsel i 4-stjernet bus

✓ Morgenkaffe og smurt rundstykke

✓ Lokalguide på Rømø

✓ Frokost på Rømø på Café Fru Dax

✓ Lokalguide i Ribe

✓ Aftensmad på Guldager Kro

✓  Bidrag til rejsegarantifonden samt alle lov-pligtige skatter og afgifter.

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.