Horsens

 • Pris pr. person

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  1 dag

 • Destination

  Horsens, Danmark

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

 • Vi kører alle dage året rundt

Opsamling

Vi skruer tiden tilbage på denne en dags tur til Horsens. Bag de lukkede døre oplever vi Europas største fængsel museum og mærker den specielle stemning krybbe helt ind under huden mens vi får en rundvisning. Duften af "de gode gamle dage" møder os igen ved Danmarks Industrimuseum.

Program

Efter endt opsamling kører vi sydpå mod Horsens. Undervejs gør vi et stop, hvor vi nyder rundstykker og kaffe. Vi gør vores første stop ved FÆNGSLET i Horsens, hvor vi vises rundt bag de lukkede døre. Det tidligere Horsens Statsfængsel indeholder verdens største fængselssamling. Vi bliver delt op i to hold á 25 personer og får en rundvisning i de gamle bygninger på 75 min. Rundvisningen giver et unikt indblik i dansk fængselsliv gennem 153 år. Rundviseren fortæller om livet inden for murene, både set fra de indsattes synsvinkel, men også de ansatte. Vi ser bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, imens vi lytter til fortællinger om flugt og henrettelser.

Turen fortsætter mod Industrimuseet, hvor vi først lægger vejen forbi café Gaslight, som er opkaldt efter Horsens tidligere gasværk. Her nydes frokosten, som består af tre tarteletter.

Med fyldte maver bevæger vi os ind på Danmarks Industrimuseum. Vi bliver budt velkommen til Danmarks Industrimuseum i Horsens med en rundvisning i udstillingerne, som fortæller om produktions Danmarks udvikling fra tidlig industrialisering til velfærdssamfundet i dag. Opdelingen med forskellige rum og huse gør fortællingen levende og virkelighedsnær. Sanserne bliver taget i brug under udstillingen, hvor du har mulighed for at røre, lugte og se på alt fra de gamle gader med butikker, hvor man kan gå ind og stå i selve butikkerne, besøge skolebænken og blive taget med tilbage i ”den gamle skole”. Museet byder også på sportsudstilling, automobiler, Banken, tryggeriet og de gamle lejligheder. Én kop kaffe og et stykke kage venter på Café Gaslight inden turen går hjemover. Forventet hjemkomst kl. 18.30-19.30.

Turen er ikke for gangbesværede.

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.