Endelave

 • Pris pr. person

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  1 dag

 • Destination

  Endelave, Danmark

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

 • Hele året
  - alle årets dage

Program

Opsamling

Oplev ølivet på Endelave

 

Kom med til Endelave, en 13,2 km² stor moræne ø i det sydlige Kattegat. I 1960 var der endnu 403 indbyggere på øen, men derefter faldt indbyggertallet på øen hurtigt, og i dag er de nede på ca. 160 indbyggere og truet af affolkning. Byen har bevaret sit landsbypræg med et gadekær i den vestlige ende. Der findes stadig gamle bindingsværkshuse og gårde samt skolen fra 1828. I byen findes både kirke, museum, havn, købmand, posthus, skole, bibliotek, kro, café, campingplads, kunsthåndværker, tømrerforretning og en smed. Kom med og oplev det hele.

Efter endt opsamling kører vi mod Snaptun Havn, hvor vi går ombord på færgen og efterlader  bussen bag os. Overfarten tager ca. 1 time og byder på udsigt over Møllegrunden med de mange sæler, marsvin og fugle, som forhåbentlig viser sig for os i dag. Undervejs nyder vi et rundstykke og en kop kaffe.

Ved ankomst til Endelave hentes vi i traktorvogne, som er klar til at give os et par timers ørundtur, hvor vi blandt andet passerer det store, uberørte naturområde Øvre. Vi kører med den kendte Traktor-Poul, som undervejs viser os blandt andet Danmarks midtpunkt, fortæller om Endelaves historie, skibsbesætninger plus nok en par røverhistorier.

Vi ender hos Endelave Kro og Gæstgiveri, hvor frokosten venter. Vi får serveres kroens gode buffet. Kroen ligger midt i byen og kun få minutters gang fra havnen, hvor vi mødes kl. 16.00.

Så der er god tid sidst på dagen for at opleve øen på egen hånd, inden vi sejler tilbage mod fastlandet. Kl. 18.30-19.30 er vi tilbage i hjembyerne efter en spændende dag på solskinsøen i Kattegat.

 


Inklusiv

✓ Kørsel i 4 stjernet bus

✓ Smurt rundstykke med kaffe

✓ Færgeoverfart Endelave tur/retur

✓ Frokost Endelave Kro

✓ Ørundtur med traktor

✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lov-pligtige skatter og afgifter

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.