Samsø

 • Pris pr. person

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  1 dag

 • Destination

  Samsø, Danmark

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

Kan køres året rundt - oplagt i august og september

Program

Opsamling

Ca. kl. 07.30

Som en oase i Kattegat ligger den smukke og spændende ø Samsø. Vi får en nostalgisk pause fra hverdagen, oplever herlig natur, hyggelige landsbyer og meget andet.

Efter en times sejlads fra Hou havn ligger vi til i Sælvig. Den lokale guide stiger ombord på bussen og tager os rundt på øen. Naturmæssigt er Samsø et stykke Danmark i miniformat: kyststrækninger med stejle skrænter, et bakkelandskab med dybe dale og smeltevandskløfter, hede landskab og frugtbare landbrugsområder og fjord med mange øer og holme. Det nordligste punkt har en miniatureudgave af Skagens ”Grenen”. Midt på øen er smukke, bakkede områder med adgang til stenstrand og i syd har de Brattingsborg Skov.

Lokalguiden bringer os først på en rundtur på Sydøen . Her kommer vi forbi grøntsagslandbrug, Brattingsborg og små landsbyer, der ligger som perler på en snor. Der gøres holdt ved Svanegården i Permelille. Foruden historien om, hvordan en gammel gård får nyt liv, kan man her gå på opdagelse i den 500 kvadratmeter store butik med dens landskendte udvalg af blandt andet unikke varer i eget design og af egen fabrikation.

Klokken 12 har vi bestilt middag bestående af flæskesteg med traditionelt tilbehør og citronfromage på Restaurant Dokken, som ligger i Ballen Havn i et gammelt skibsværft. Den sidste fiskekutter ligger stadig på bedding inde i restauranten og sørger for, at charmen er helt i top.

Godt mætte sætter vi kursen mod nord over Langemark, Besser og Alstrup med æbleplantager og vinmarker - videre ud til Sælvig­bugten. Med en afstikker over Stavns får man den fineste udsigt over Sælvigbugten mod vest og Stavns Fjord mod øst.

De fredede og meget betagende Nordby Bakker kommer vi også igennem, inden vi gør stop i selve Nordby med det berømte gadekær og klokketårnet. Her snupper vi en kop frisk­brygget kaffe ved bussen. Vi fortsætter turen, indtil vi skal med færgen fra Sælvig klokken 18.15. Om bord er der forplejning i form af en sandwich samt en øl eller en vand.
Hjemkomst mellem klokken 20.30 og 21.30.

 

INKLUSIV

✓ Kørsel i 4 stjernet bus

✓ Kaffe og rundstykke

✓ Færge tur/retur, inkl. sandwich øl/sodavand på retur

✓ Frokost på restaurant Dokken, 2 retter

✓ Eftermiddagskaffe og kage

✓ Lokalguide på Samsø

✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lovpligtige skatter og afgifter

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.