Østrig

 • Pris pr. person

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  8 dag

 • Destination

  Østrig

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

Hele året rundt

Program

Opsamling

Ca. kl. 07.30

Rejseprogram

 

Kom med på denne 8 dages rejse til Østrig, og du vil hurtigt finde ud af hvorfor det kaldes ”Bjerglandet”. De majestætiske alper kigger ned på os overalt. Her mellem bjergene oplever vi dybgrønne græsgange, spejlblanke søer og alpebyer der oser af atmosfære. Alpernes forrevne tinder og vilde bjergnatur har altid haft en næsten magisk tiltrækning på os danskere. Her finder vi de himmelstræbende bjerge, og overalt i de dybe dalstrøg ligger charmerende og blomsterprydede landsbyer som perler på en snor. Den dejlige og gæstfrie befolkning, der også kendetegner området, fuldender billedet af det perfekte rejsemål.

Vi sætter kursen mod syd, hvor vi undervejs gøre os nogle stop for bl.a. at nyde et smurt rundstykke og en kop kaffe. Syd for Hamborg bliver der tid til frokost på egen hånd, inden afgang mod vores overnatningshotel. Et godt hjemmelavet aftensmåltid venter os hos den danske kromutter på Hotel Eydt i Kirchheim.

Efter en god nats søvn og morgenmad fortsætter vi turen til Østrig, hvor vi skal bo i Zell am See, Østrigs mest hyggelige ferieby omgivet af bjerge og grønne bakker. Vi bor på det hyggelige familieejet 4-stjernede Hotel Lebzelter i hjertet af byen. Bussen kan ikke køre helt til døren pga. den centrale beliggenhed. Vi skal derfor gå ca. 200 meter til hotellet, bagagen kan dog blive transporteret. Aftensmaden serveres i hotellets restaurant, hvor der er lagt vægt på traditionelle egnsretter af lokale råvarer. Her er man stolte af regionen, og mange opskrifter er leveret over generationer, så det bliver helt sikkert en kulinarisk oplevelse. Vi har halvpension fra aftensmad første dag til morgenmad på afrejsedagen. Aftenen kan nydes på hotellets solterrasse med tilhørende bar.

I dag oplever vi Zell am See med vores stedkendte rejseleder. Det er et helt unikt sted mellem gletsjer, bjerge og søen, ingen andre steder i Østrig er disse smukke naturelementer beliggende så tæt på hinanden. Zell am See bliver betragtet af mange som værende den smukkeste by i Østrig. Vi ser tilmed byen fra søsiden på en smuk sejltur på Zellersøen, hvorfra vi til fulde kan nyde det bjergfulde område og byen.  Der bliver tid på egen hånd inden aftenens måltid på hotellet.

I dag fejres St. Rupert Festivalen i Salzburg, Mozarts fødeby. Det skal vi naturligvis overvære. Siden det 14. århundrede er denne årlige festival fejret en hel uge hver september i byen. Det er en helt speciel oplevelse, omgivet af den barokke arkitektur i de gamle bydele med den majestætiske Hohensalzburg fæstning over byen. Der er fest og glæde overalt i byen, de lokale klæder sig i traditionelle dragter og naturligvis øltelte med musik og underholdning, hvor gæster både danser og synger. Der bliver god tid til at nyde stemningen og besøge de mange markedsstande med lokale madvarer og kunsthåndværk.  Bussen kører til centrum, og vi går til fods resten af dagen og på egen hånd. Vores rejseleder fortæller om byens attraktioner, den rige kulturarv, historien og om hvorfor den gamle bymidte blev sat på UNESCOs Verdensarvsliste. Alt inden ankomst, så alle er godt rustet til dagens eventyr.

Dagens byder på en sand panoramatur med storslået oplevelser og bliver et af rejsens højdepunkter. Vi kører gennem de betagende bjerglandskaber ad den berømte Grossglockner-højalpevej, Østrigs højeste pasovergang, med de mange hårnålesving, kendt for at være en af de skønneste og mest imponerende bjergveje i hele Europa. Vi ender ved Franz-Josefs højen, hvor vi nyder den fantastiske udsigt til Østrigs højeste bjerg. På tilbageturen oplever vi igen den smukke østrigske enestående natur med idylliske alpebyer og den helt særlige ro, man finder i disse smukke omgivelser. Aftensmåltid på hotellet og mon ikke dagens oplevelser bliver det helt store samtaleemne i baren. Tilbage på hotellet sen eftermiddag, i god tid til aftens middag på hotellet.

I dag er til alle, der elsker højder! Vi skal med svævebane til toppen af et af Østrigs flotteste alper; Kitzsteinhorn. Det højeste punkt i Salzburgerland med sine 3.029 meter og nem tilgængeligt med svævebane. Vi kommer op til knap en halv kilometer fra toppen. Tør man komme højere op, er der også mulighed for det. Uanset hvor langt, man vælger at komme, vil oplevelsen helt sikkert tage pusten fra os.

Kitzsteinhorn var det første gletsjerområde i Østrig og ideelt til skisport om vinteren og vandreture om sommeren. Den første lift hertil blev  åbnet i 1965 og lige siden har stedet med den uspolerede natur været populært hele året rundt for både lokale og turister. Vi nyder vores sidste middag på hotellet, med rig mulighed for at udveksle dagens begivenheder på en alpetop.

Efter morgenmaden, på rejsens næstsidste dag, pakker vi bussen og kører op gennem Østrig og Tyskland til vores overnatningshotel i Kirchheim. Her venter et godt aftensmåltid på os.  

Efter et stort morgenbord kører vi mod den dansk—tyske grænse for de sidste indkøb. Det forventes at være hjemme først på aftenen efter otte helt fantastiske dage.

 


Rejsen indeholder:

✓  Kørsel i 4 stjernet bus

✓  7 overnatninger inkl. halvpension

✓  Rundstykke og kaffe på udturen

✓  Udflugter som beskrevet i programmet

✓  Erfarende rejseleder fra Skave Turistfart

✓  Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lovpligtige skatter og afgifter

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.