Jul i Viborg

 • Pris pr. person

  Henvend dig til Skave Turistfart

 • Varighed

  1 dag

 • Destination

  Viborg, Danmark

 • Bestilling

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på hjemmesiden

afgange

 • Slut november / december

Program

Opsamling

 • Efter aftale

Tag med til jul i Viborg og oplev den smukke historiske by i juletiden, hvor byen er fuld af julestemning. Nyd en by pakket ind i julelys og med gader fulde af duften af jul og stemningsfyldt musik.

Efter endt opsamling kører vi mod Viborg. Vi starter i Dronning Margrethe den førstes stemningsfulde tønderhvælvede kælder, som kan føres helt tilbage til 1406, hvor hun købte en ejendom i Viborg. Legenden siger at der går en løngang herfra til Domkirken til brug for de knap så kyske jomfruer. Vores guide fra Viborg Museum giver os en introduktion til byens historie, mens vi får lidt kaffe og brunkager, før vi går ud i middelalderbyen, hvor vi kommer forbi amtmandens have og Sct. Mogensgade – en af Danmarks smukkeste gader.

Herefter bevæger vi os videre til Skovgaard Museet beliggende i en af mest velbevarede barokbygninger, her får vi en let introduktion til Skovgaard familiens kunst af Kathrine Svanum Andersen. Derudover bliver vi en del af stedets juletradition, hvor der i haven hænges papirs engle op for at mindes dem, vi savner i juletiden. Når sulten og tørsten melder sig, tager vi videre til Viborg Bryghus, hvor vi skal nyde tapas frokost. Brygmesteren Antoni giver os en introduktion til bryghuset og vi smager ikke mindre end seks forskellige af øl.

Efter en god frokost er det tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. Viborg består af knap 200 butikker, der udbyder alt fra mode fra de kendte mærkevarer til de små specialbutikker i Latinerkvarteret. Det oplagte sted for en god handel til årets julegaveindkøb.

Vi slutter vores besøg i Viborg af med at samles ved byens store ledestjerne i juletiden, Julemarkedet Nytorv. Her kan du gøre det gode loppefund, finde det traditionelle julepynt, blive fristet af det håndlavede kunsthåndværk eller finde netop  de særlige smagsoplevelser, der kommer til at skabe de perfekte rammer om jul for dig og dine nærmeste. Vi sidder i det smukke lyshav omkranset af juletræer og hyggelige boder. Vi undgår næppe at komme i julestemning, mens vi sidder her og nyder æbleskiver og et godt glas gløgg.

Fuld af julestemning vender vi bussen hjemad. Forventet hjemkomst til jeres hjemby ca. 18.30


Inklusiv

✓ Kørsel i 4 stjernet bus

✓ Introduktion til Viborgs historie

✓ Entré og introduktion til Skovgaard museet

✓ Frokost og ølsmagning på Viborg bryghus

✓ Æbleskiver og gløgg på torvet

✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lov-pligtige skatter og afgifter

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.