Keld og Hilda
- 100 års jubilæum

 • Pris pr. person i dobbeltværelse

  Abonnentpris: kr. 1.895,00

 • Enkeltværelsestillæg

  kr. 300

 • Varighed

  2 dage

 • Destination

  Fyn, Danmark

 • Bestilling

  Læserklubben Midtjyllands Avis

  Tlf.: 96 26 37 57
  eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

afgange

 • 26. september 2021 (2 dage)

Opsamling

 • kl. 08.00

  Skive 

 • kl. 09.00

  Herning

 • kl. 09.10

  Hammerum

 • kl. 09.20

  Ikast

 • Kl. 10.00

  Silkeborg

Det ene hit vil afløse det andet, denne aften i selskab med Keld og Hilda. Masser af hits fra 1965 og fremefter, krydret med anekdoter fra en spændende karriere. Det tegner til at blive en festlig weekend på Fyn.

 

Rejseprogram

Kursen går mod Svendborg, og vores første fynske besøg er temmelig specielt. I 1872 blev Fattiggården i Svenborg bygget, og det var med stor stolthed, at byen kunne åbne en, for tiden så moderne og fremsynet  anstalt for alle dem, som ikke kunne klare sig selv, eller som man mente trængte til genopdagelse. Når man passerede porten til Fattiggården, blev man ”indlagt”. Man mistede sine borgerlige rettigheder såsom stemmeret, ejendomsret, værgeretten over ens børn samt retten til at gifte sig. Det blev vurderet, om man var ”værdigt eller uværdigt    trængende”. De værdige skulle bo i Forsørgelsesanstalten, hvor man for eksempel fik lov at sove i senge med madrasser. De uværdige skulle bo i Arbejdsanstalten. Her var der tremmer for vinduerne, pigtråd på murene, og man blev opdelt i kvinder og mænd. Begge steder var der arbejdstvang. Frem til 1961 fungerede Fattiggården som en anstalt, hvor man mistede sin frihed. Stedet var i funktion frem til 1974, hvor det blev lukket - som en ”skamplet på byen”. Samme år overtog Svendborg Kommune bygningerne og i dag fremviser museet fortællinger om det nationale forsorgsvæsen fra vugge til grav.

Efter et interessant besøg, kører vi til Hotel Svendborg, beliggende i hjertet af Svendborg. Vi indkvarteres på det moderne hotel, hvor der er mulighed for at slappe lidt af inden aftenens underholdning. Vi starter ud med en   lækker højrebsbuffet med alt hvad hjertet begærer. Derefter  starter aftenens show med et af Danmarks mest berømte ægtepar Keld og Hilda Heick. I 2021 kan de fejre et bemærkelsesværdigt 100 års jubilæum. Det er 60 år siden, at Keld fik sin debut og 40 år siden, at Hilda første gang optrådte offentligt med Keld. Det skal fejres. Der bliver fyret op for de gode gamle hits tilbage fra 1965 og frem. Selve showet varer 2 x 45 min. og vil blive krydret med sang og anekdoter fra deres spændende karrierer.
Søndag - efter en fynsk inspireret morgenbuffet - er vi atter klar til at mæske flere fynske oplevelser. Fra hotellet starter en 2 timers rundtur i Svendborg, hvor vi bliver guidet rundt i byen—delvis i bus og på gå fod.  Vi hører om såvel den moderne som den historiske del af byen. Om byens berømtheder såsom Kaj Nielsen, Johannes Jørgensen og Mærsk.  Derefter kører vi mod Odense, hvor der vil være tid på egen hånd til at se sig om i byen og få lidt frokost, inden turen går mod egne ”breddegrader”.

Forventet hjemkomst ca. kl. 18-20.

 


Inklusiv

✓ Kørsel i 4 stjernet bus

✓ Frokost 1. dag Vissenbjerg Storkro, æggekage

✓ Guidet tur på Fattiggården

✓ Overnatning i standard dobbeltværelse inkl. fynsk inspireret morgenbuffet

✓ Højrebsbuffet med alt hvad hjertet begærer

✓ Afgang til showet med Keld og Hilda

✓ Guidet tur i Svendborg

✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lovpligtige skatter og afgifter  

Tillæg

 • Tillæg for enkeltværelse kr. 300
 • Afbestillingsforsikring kr. 116
Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.