2 Dage i Nordjylland

 • Pris pr. person i dobbeltværelse

  Medlemspris: kr. 1.945,00

 • Enkeltværelsestillæg

  kr. 450

 • Varighed

  2 dag

 • Destination

  Frederikshavn og Læsø

 • Bestilling

  Tlf.: 96 26 37 56 
  eller på hjemmesiden

Kom med til Nordjylland og oplev Børglum Kloster, nyd eftermiddagskaffen på kanten af Vesterhavet ved det berømte Fyr i Rubjerg Knude og overnat på det kendte hotel Jutlandia. Oplev Læsø med en oprindelig ro og naturlig skønhed.

afgange

 • 27. august 2020

Opsamling

 • kl. 06.00

  Silkeborg, Ansvej 98, syd for Jysk Arena

 • kl. 06.40

  Ikast, buslommen udfor Føtex

 • kl. 06.50

  Hammerum, hovedgaden v. Fakta

 • kl. 07.00

  Herning, Markedspladsen

Program

Dag 1:
Efter endt opsamling kører vi nordpå mod Børglum Kloster. Undervejs serveres rundstykker og kaffe. Inden besøget i Børglum Kloster nydes medbragte sandwich. Børglum Kloster er en tidligere kongsgård, kloster og hovedgård, der stammer fra begyndelsen af det 12. århundrede. Vi oplever stedet med rundviser og kommer igennem nogle af de mange udstillinger i historie, kunst og kultur, som stedet byder på. Klosteret gemmer b.la. på den næsten 1.000 år gamle klosterkirke, det 70 meter lange Bayeux tapet og kjoleudstillingen ”kunsten at klæde sig” med mode igennem et helt århundrede. Rundvisningen varer ca. 1,5 timer. På kanten af Vesterhavet nyder vi vores eftermiddagskaffe ved det berømte Rubjerg Knude Fyr. Den barske natur former stadig landskabet og det betød at fyret blev flyttet 70 meter længere ind mod land i efteråret 2019. Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi på Hotel Jutlandia i Frederikshavn. Et hyggeligt hotel hvorfra der er udsyn over det pulserende liv på havnen og med byens centrum i ”baghaven”. Til aften nyder vi en 2-retters middag/buffet på hotellet. Får du lyst til en drink, kan du slå dig ned i hotellet pub, der byder på cocktails og øl sorter fra det meste af verden.

Dag 2:
Efter et tidligt morgenbord fra hotellets restaurant på øverste etage, tager vi morgenfærgen mod Læsø, så har vi hele dagen på solskinsøen i Kattegat. Læsø er den største ø i Kattegat beliggende midt imellem Frederikshavn og Göteborg. Læsø er nok mest kendt for sin saltsydning, der i dag er en velbesøgt turistattraktion, lige som den udgør en central del af øens historie. Gårde med tangtage, de såkaldte tanggårde, bliver også ofte fremhævet som en central del af øens fortid og nutid. Efter en sejltur på halvanden time er vi på øen. Ved ankomst får vi vores lokalguide med ombord i bussen og kører rundt til de mange forskellige kendte steder på øen. I løbet af de næste ca. 4 timer kommer vi bl.a. til Byrum Kirke, Museumsgården, Østerby og saltsyderiet. Ved Saltsyderiet holder vi en frokostpause efter rundvisningen, bestående af en madpakke med gode håndmadder fra den lokale købmand. Kl. 15.00 er vi med færgen retur igen til fastlandet efter en oplevelsesrig og lærerig dag på Læsø. På hjemturen stopper vi hos St. Binderup Kro ved Aars for at nyde en toretters middag i de historiske bygninger, hvor historien går helt tilbage til 1617. I dag er kroen efter nænsom, men gennemgribende om- og tilbygning en af Danmarks mest autentiske med helt sin egen stemning og kendt for de gode danske retter.

Ca. kl. 21-22.00 er vi tilbage i hjembyerne efter to helt specielle dage i Nordjylland.

Inklusiv

Inkl. al kørsel, kaffe, rundstykke og sandwich på udrejsen, entre og rundvisning på Børglum Kloster, dagstur til Læsø inkl. madpakke, overnatning på Hotel Jutlandia med 2-retters middag/buffet, morgenmad, toretters aftenmenu på St. Binderup Kro, erfaren rejseleder fra Skave Turistfart, alle lovpligtige skatter og afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden.

Tillæg

 • Enkeltværelsestillæg kr. 450

 • Afbestillingsforsikring kr. 118 (for enkeltværelse kr. 450

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.