Venø

 • Pris pr. person

  Medlemspris: kr. 595,00

 • Varighed

  1 dag

 • Destination

  Venø, Danmark

 • Bestilling

   

  Tlf.: 97 46 80 55
  eller på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

afgange

 • 07. juli 2020

Opsamling

 • kl. 08.00

  Skave Turistfart

 • kl. 09.00

  Skive

 • kl. 09.40

  Holstebro banegård

Sjælen falder til ro ved synet af fjorden, der ligger blank og blå om øen. To minutters   færgesejlads. Længere tid skal der ikke til, før man fornemmer den helt særlige stemning. Besøget på øen byder på spændende fortællinger, betagende udsigter, lokale specialiteter og en helt usædvanlig ro.

Program

Skøn dagstur til Venø, Limfjordens hjerte. Den lille ø med kun 7,5 km. fra nord til syd og 1,5 km. fra øst til vest. Så lille ligesom Venø Kirke. Det er Danmarks mindste kirke. Ikke engang 10 meter lang og uden kirketårn. Til trods for dens lidenhed, er den dog velbesøgt dagligt og særligt til sommerens solnedgangskoncerter.

På første stop skal vi ind og se nærmere på Kristian Borbjerggaards forretning, Venø SeaFood. Den lokale Venø-dreng er tredje generation af en fiskerfamilie, og lever af at sælge det der ligger lige i vandkanten af Limfjorden, nemlig østers.  Vi får en rundvisning på en times tid, hvor vi efterfølgende smager på østers sammen med et glas bobler.

Derefter er det tid til frokost på Venø Kro. Vi får den velkendte Venøbøf serveret med Venø kartofler, salat samt gul-og rød cremefraise dressing. Faktisk er bøffen så populær, at kroen i løbet af en sæson serverer halvandet tons af de tynde skiver kød.   

Herfra går turen videre med lokalguide til Venø Kartofler & Lam for at høre mere om dyrkning af Venø Kartofler og produktion af får på øen. Rundturen slutter i Danmarks mindste kirke, der        rummer et væld af gode anekdoter om f.eks. den gale præst og præsten, der forsvandt fra præstetavlen. Vi kører mod Venø Havn, hvor der nydes en kop kaffe og kage ved bussen inden turen atter går mod hjembyerne.

Forventet hjemkomst kl. 17.00


Inklusiv

✓ Kørsel i 4 stjernet bus
✓ Rundvisning på Venø SeaFood samt smagsprøve på østers med bobler
✓ Frokost på Venø Kro, Venøbøffer

✓ Lokal guide 
✓ Buskaffe og kage
✓ Bidrag til rejsegarantifonden samt alle lov-pligtige skatter og afgifter

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
 • Adresse:
  Viborgvej 248, 7500 Holstebro

  Tlf:
  97 46 80 55

  E-mail:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.