Friedrichstadt4

VADEHAVETS ØER

1. - 3. juni 2018

 

Kom med på en spændende rejse til Vadehavet med enestående natur og kulturhistorie. 

Program:

Dag 1: Efter endt opsamling kører vi mod Rømø, undervejs serveres kaffe og rundstykker. Over den 9 kilometer lange dæmning fra 1948 til Rømø, som er den første af de 4 Vadehavsøer. Her kører vi helt ud til den store brede sandstrand ved Lakolk, som samler mange tusinde gæster fra hele Europa. Der bliver et ophold her, inden vi skal til færgen i Havneby, og kl. 12.25 sejler vi til den tyske ferieø Sild. Undervejs spiser vi en let frokost. Vel i land, skal vi med en lokal dansktalende guide se nærmere på denne spændende, men også dyre ferieø, hvor et sommerhus let kan koste 6o millioner danske kroner. Senere på eftermiddagen kommer vi til øens hovedby, Westerland, hvor vi skal nyde eftermiddagskaffe med kage til.

Sidst på eftermiddagen skal vi med et biltog tilbage til fastlandet. Bussen kører op på en togvogn, og alle passagerer bliver i bussen, hvorfra man den nyde den 45 minutter lange pragtfulde tur over Hindenburgdæmningen. Vi kommer af toget ved Niebüll, og fortsætter sydpå til vort hotel, Hotel Holsteinisches Haus. Vi bor på det hyggelige familiedrevne hotel i den smukke hollandske by Friedrichstadt. Alle værelser er udstyret med bad / bruser, tv og gratis trådløs internetadgang. Middagen nydes i hotellets restaurant efter indkvarteringen. Aftenen er på egen hånd i den flotte by, som mange kalder ”Lille Holland” på grund af de flotte huse og med kanalerne rundt om.

Vi er på halvpension fra middag ved ankomsten til morgenmad på hjemrejsen.

 

Dag 2: Næste dags udflugt starter efter tidlig morgenmad. Vi skal allerede kl. 9.15 med færgen fra Büsum til den bilfrie ø, Helgoland, ca. 65 kilometer ude i Nordsøen. Sejlturen varer ca. 3 timer, og undervejs serveres let formiddagsmad i form af kaffe og rundstykker. Helgoland er et toldfrit område med især billig tobak og spiritus. Helgoland består af to øer – i alt kun 1,7 km2 stor og 61 meter over havet. Der bor omkring 1400 fastboende på øen. Der er stejle klipper, og man skal fra skibet gå op af mange trapper, men man kan også benytte en elevator (mod betaling) mellem øverste og nederste del af øen. Helgoland kendes helt tilbage til slutning af det 6. århundrede og var i middelalderen underlagt Danmark. Der er god tid til på egen hånd at se og opleve den spændende røde ø, men også mulighed for køb af frokost. Skibet sejler igen kl. 15.45, hvor vi nyder en kop kaffe med kage. Vi er hjemme på hotellet til sen aftensmad.

 

Dag 3: På rejsens sidste dag skal vi have tidlig morgenmad, inden vi kører til Dagebüll, hvorfra vi skal med skibet til øen Føhr, som er 12 km. lang og 7 km. bred. Sejlturen varer små tre kvarter, og ved ankomst, kl. 11.30, til hovedbyen Wyk står en lokal bus og en dansktalende lokalguide klar til at vise os rundt på den spændende Vadehavsø, hvor omkring 100 bønder stadig driver marsklandet. Tidligere spillede øen også en stor rolle som hjemsted for mange hvalfangere, som boede i de flotte kaptajn-huse. Kl. 13.50 sejler vi igen til fastlandet, og under overfarten serveres frokosten i form af gullaschsuppe.

Vel tilbage i land kører vi mod Gram Slot, hvor det store traditionelle sønderjyske kaffebord venter os.

Vi forventer at være retur i hjembyerne ca. kl. 19.30, efter nogle spændende og oplevelsesrige dage på de 4 Vadehavsøer.

 

Prisen inkluderer: Inkl. al kørsel, rundstykker og kaffe på udrejsen, program med rundvisninger, måltider mm. som beskrevet, overnatning på Hotel Holsteinisches Haus med halvpension, bidrag til rejsegarantifonden samt alle lovpligtige skatter og afgifter.

 

Opsamlingstider:

Skave Turistfart             kl. 05.30

Holstebro Banegård     kl. 06.10

Thorsminde Busst.        kl. 07.00

Ringkøbing , museum   kl. 07.45

 

Pris: Kr. 2.800 pr. person i dobbeltværelse. kr. 250 for enkeltværelsestillæg  

Rejsen gennemføres ved min. 30 deltagere.


Bestilling:

Ring 97 46 80 55, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Viborgvej 248, Skave, 7500 Holstebro

Biltoget til SildHELGOLAND