Artikler

SØSLAGET OG KAREN BLIXEN

SØSLAGET OG KAREN BLIXEN

Den 29. - 30. august 2019

  

Kom med på denne unikke tur, hvor vi kommer tilbage til Første Verdenskrig med en rundvisning på Sea War museum. Vi kører langs den smukke og barske vestkyst imens vi får unikke fortællinger fra rejselederen.

Anden dagen byder på en eventyrlig dag, Blixen Safari, hvor turen går gennem marsken med inddigede koge, stormfloder og spændende natur og kultur. Sejlads på Ejderen En dag som er inspireret af Karen Blixens novelle ”Syndfloden over norderney”.

 

  

Dag 1

Efter endt opsamling kører vi nordpå mod Thyborøn. Vi gør et stop undervejs og serverer rundstykke og kaffe.

Sea War Museum Jutland er det eneste museum i Danmark, hvor der kun bliver fortalt international historie. Museet har fokus på Første Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, som fandt sted ud for den jyske vestkyst i 1916. Godt 100 kilometer vest for Thyborøn kæmpede 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe om herredømmet til søs. Kanontordenen var så voldsom, at den kunne høres i land. 12 timer varede slaget, og da det var slut, lå 25 skibe på havets bund, og 8645 tyske og britiske søfolk havde mistet livet. Velankommet til Sea War museet får vi en guidet rundvisning af to hold. Til slut vil der evt. være tid til at se Mindeparken for Jyllandsslaget udenfor museet.

Inden afgang fra museet nyder vi vores medbragte sandwich inden vi bevæger os sydpå. Vi kører langs kysten via Thorsminde, Hvidesand mod Filsø imens der bliver fortalt gode historier fra vores dygtige rejseleder. Ved Filsø holder vi en pause, hvor vi nyder eftermiddagskaffen i de smukke omgivelser.

Turen går atter sydpå mod Ribe og sidst på eftermiddagen tjekker vi ind på Hotel Tønderhus. Hotel Tønderhus forener den klassiske danske kro-kultur med moderne hoteldrift. Her vil vi om aftenen nyde en to-retters menu.

 

 Dag 2

 

Efter en dejlig morgenmad sætter vi os i bussen for at få en eventyrlig dag.

Med Karen Blixens novelle ”Syndfloden over Norderney” som inspiration har Sort Safari® iscenesat en SAFARI syd for grænsen til Ejdersted-halvøen, hvor virkeligheden langt overgår fantasien og byder på fantastiske fortællinger. Naturvejlederen stiger på bussen i Møgeltønder og vi kører derefter gennem marsken – det inddigede havområde frem til Tønning, hvorfra vi sejler gennem den imponerende Ejderdæmning ud i Nordsøen. På sejlturen serveres formiddagsmad. Turen fortsætter gennem spændende marskområder på Ejdersted-halvøen med det frodige landskab og ikke mindst de store haubarger. I netop en havbarg indtager vi en to retters frokost – i det landskab som har de gådefulde fortællinger om sunkne byer. Turen gennem marskens kystlandskab er levende fortælling om stormfloder, digegrever, konger og baroner. Som afslutning serveres der på Blixen‘sk vis et glas mousserende vin – da ”..der er noget ved Safari-Liv, som gør, at man glemmer alle Livets Sorger og føler hele Døgnet, som om man havde en halv Flaske Champagne i sig, - ganske opfyldt af den mest inderlige Taknemlighed over, at man lever.”

Forventet hjemkomst mellem kl. 21.00 – 22.00 efter to oplevelsesrige dage.

Husk pas samt praktisk tøj efter vejrforholdene. Der handles ikke ved grænsekiosken.

  

Pr. person kr. 2.095

Inkl. kørsel i 4 stjernet teaterbus, rundstykke og kaffe på udturen, entre på SeaWar museum, medbragte sandwich, eftermiddagskaffe ved Filsø, overnatning på Hotel Tønderhus med halvpension, Blixensafari på anden dagen inkl. frokost (2 retter), erfaren rejseleder fra Skave Turistfart under hele turen, bidrag til Rejsegarantifonden samt alle øvrige lovpligtige skatter og afgifter. Enkeltværelsestillæg 325 kr. Afbestilling: 122 kr.

 

  

Opsamling:

 

Opsamling Silkeborg                                              kl. 07.00

Opsamling Ikast                                                       kl. 07.35

Opsamling Hammerum                                         kl. 07.45

Opsamling Herning                                                 kl. 08.00

 

 

Bestilling:

Ring 97 46 80 55, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Viborgvej 248, Skave, 7500 Holstebro