Artikler

POLEN BILTUR

m/Poul og Joachim Jensen

Den 11. - 15. maj 2019   

 

Program

Lørdag: Opsamling ned gennem Jylland. Ankomst på vores Hotel i Strzelce Krajenskie kl.18.00. Her tilbringer vi alle overnatninger. Efter indkvartering, aftensmad og derefter er der Folklore, polsk folkedans.

Søndag: Efter morgenmad kører bussen mod Transportmuseet i Szczecin, ankomst museum kl. 10.00. Museet byder på alle slags køretøjer, som sporvogne, busser, biler, motorcykler og meget andet. Alle af polsk produktion, her iblandt flere prototyper, som kun kan ses i museet.                

Kl. 13:30 får vi rundvising i Szczecin med guide, alt bliver oversat til dansk. Efter rundvisning kører vi tilbage til vores hotel, ankomst kl 18.00, hvor aftensmaden er klar til os.

Mandag: Kl 8.00 efter morgenmad, starter bussen op, kører østpå til Solaris busproducent, i kæmpe bygninger, hvor der tidligere blev produceret våben. Solaris er en polsk producent af bybusser, intercity, sporvogne og trolleybusser. Der er ansat over 2300 personer, og de i dag køretøjer til i alt 32 forskellige lande.

Efter besøget hos Solaris kl 12:30 køre vi til et militært museum i Poznan, her kan man se det polske militærs historie hovedsageligt kampvogne, biler, lastbiler, fly, der ville vi gå rundt på egen hånd.

Tirsdag: Kl 9.00 køre vi 10 min tur over til en af Polens største veteran traktor samlere. Her ser vi militærkøretøjer, veteran traktorer og biler, derudover har han flere motorcykler, blandt andet har han næsten alle Java motorcykler og knallerter.

Ejeren Nowak ville vise os opstart af den gamle URSUS c-45 Bulldog med glødehoveds motor. Vi bliver vist rundt i hele hans samling og værksteder.

Nowak har samlet siden han var barn, og han fortæller om, hvordan det var med biler og andre transportmidler fra 60erne og til i dag, en stor oplevelse at høre hans historier. (alt ville blive oversat til dansk) Besøget varer til omkring kl 12:30.

Efter besøget kører vi til Gorzow Wielkopolski, hvor eftermiddagen er fri og vi har mulighed for shopping i et kæmpe shopping center. For dem der vil gå sig en tur, er der rig muluighed for det, evt. til den gamle plads, hvor der er masser af restauranter, og nyde en tur langs Warta Floden, der løber gennem byen.

Vi mødes ved bussen kl 17.00 og kører til vores hotel, hvor vi nyder den sidste aften.

Onsdag: Turen går mod Danmark kl 8:00, vi ankommer til den dansk tyske grænse omkring kl. 17:00 og herefter fortsætte op gennem Jylland.

 

 

PRIS: Kr. 3.370 pr. person i delt dobbeltværelse. Inkl. morgenbrød og kaffe dag 1, morgenbitter alle dage. overnatning i dobbeltværelser alle nætter 3-stjernet hotel. Morgenmad og 3 retters aftensmad på alle overnatninger. Guide i Szczecin. Tolkning fra Polsk til Dansk under hele turen. Alle entreer og folklore.

Enkeltværelsetillæg kr. 720

 

VIGTIG For at komme ind på SOLARIS Fabrikken skal man være min 15år gammel !!!!!!!!!!!!!!

 

Bestilling: Ring 40 86 53 93 eller mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. til Poul og Joachim Jensen