Artikler

Grossglockner1

TRYLLEBINDENDE TYROL

16. - 23. september 2018 UDSOLGT!

 

Kom med på denne 8 dages rejse til Tyrol, og du vil hurtigt finde ud af hvorfor det kaldes ”Bjerglandet”. De majestætiske Alper kigger ned på os overalt. Og her mellem bjergene oplever vi dybgrønne græsgange, spejlblanke søer og alpebyer der oser af atmosfære. Alpernes forrevne tinder og vilde bjergnatur har altid haft en næsten magisk tiltrækning på os som danskere. Her finder vi de himmelstræbende bjerge, som vi ikke har i Danmark, og overalt i de dybe dalstrøg ligger charmerende og blomsterprydede landsbyer som perler på en snor. Den dejlige og gæstfrie befolkning der også kendetegner Tyrol, fuldender billedet af det perfekte rejsemål. Det er ikke uden grund Tyrol har været et attraktivt turistmål i mere end 150 år. Vi er i hvert fald faldet for områdets charme.

  

Program:

 Dag 1:

 Efter endt opsamling kører vi sydpå mod grænsen. Undervejs serveres kaffe og rundstykke. Videre forbi Hamborg, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd. Forbi Hannover og Kassel med passende pauser til vores overnatningshotel i Sontra, hvor aftensmaden venter os.

 Dag 2:

 Efter en god nats søvn og morgenmad fortsætter vi turen til Østrig, hvor vi skal bo i Zell am See, Østrigs mest hyggelige ferieby omgivet af bjerge og grønne bakker.

 Vi bor på det hyggelige familieejet Hotel Lebzelter i hjertet af byen. Bussen kan ikke køre helt til døren pga. den centrale beliggenhed, vi skal derfor gå ca. 200 meter til hotellet, baggagen bliver dog transporteret.

 Aftensmaden serveres i hotellet restaurant, hvor der er lagt vægt på traditionelle egnsretter af lokale råvarer. Her er man stolte af regionen, og mange opskrifter er leveret over generationer, så det bliver helt sikkert en kulinarisk oplevelse.

 Vi har halvpension fra aftensmad første dag til morgenmad på afrejsedagen.

 Aftenen kan evt. nydes på hotellets solterrasse med tilhørende bar.

 Dag 3:

 I dag oplever vi Zell am See med vores stedkendte rejseleder. Det er et helt unikt sted mellem gletsjer, bjerge og søen, ingen andre steder i Østrig er disse smukke naturelementer beliggende så tæt på hinanden. Zell am See bliver betragtet af mange som værende den smukkeste by i Østrig. Den dejlige og gæstfrie befolkning, fuldender billedet af det perfekte rejsemål.

 Vi ser tilmed byen fra søsiden på en smuk sejltur på Zellersøen, hvorfra vi til fulde kan nyde det bjergfulde område og byen.

 Der bliver tid på egen hånd inden aftenens måltid på hotellet.

 Dag 4:

 Dagens byder på en sand panoramatur med storslået oplevelser og bliver et af rejsens højdepunkter. Vi kører gennem de betagende bjerglandskaber ad den berømte Grossglockner-højalpevej, Østrigs højeste pasovergang, med de mange hårnålesving, kendt for at være en af de skønneste og mest imponerende bjergveje i hele Europa. Vi ender ved Franz-Josefs-Höhe, hvor vi nyder den fantastiske udsigt til Østrigs højeste bjerg. På tilbageturen oplever vi igen den smukke østrigske enestående natur med idylliske alpebyer og den helt særlige ro, man finder i disse smukke omgivelser.

 Aftensmåltid på hotellet og mon ikke dagens oplevelser bliver det helt store samtaleemne i baren.

 Dag 5:

 Vi kører til smukke og hyggelige Salzburg, især kendt som Mozarts fødeby, men med et utal af seværdigheder. Bland andet borgen Hohensalzburg, placeret højt over byen med utrolig udsigt. Bussen må ikke køre i centrum, og vi kommer derfor med en mindre bus helt ind til centrum, og dagen foregår til fods og på egen hånd. Vores rejseleder fortæller om byens attraktioner, den rige kulturarv, historien og om hvorfor den gamle bymidte blev sat på UNESCOs Verdensarvsliste. Alt inden ankomst, så alle er godt rustet til dagens eventyr.

 Tilbage på hotellet sen eftermiddag, i god tid til aftens middag på hotellet.

 Dag 6:

 I dag er til alle, der elsker højder! Vi skal med svævebane til toppen af et af Østrigs flotteste alper; Kitzsteinhorn. Det højeste punkt i Salzburgerland med sine 3.029 meter og nem tilgængeligt med svævebane. Vi kommer op til knap en halv kilometer fra toppen. Tør man komme højere op, er der også mulighed for det. Uanset hvor langt, man vælger at komme, vil oplevelsen helt sikkert tage pusten fra os.

 Kitzsteinhorn var det første gletsjerområde i Østrig og ideelt til skisport om vinteren og vandreture om sommeren. Den første lift hertil blev åbnet i 1965 og lige siden har stedet med den uspolerede natur været populært hele året rundt for både lokale og turister.

 Vi nyder vores sidste middag på hotellet med rig mulighed for at udveksle dagens begivenheder på en alpetop.

 Dag 7 + 8:

 Efter morgenmaden på rejsens næstsidste dag pakker vi bussen og kører til overnatning i Midttyskland. Her serverer hotellet aftensmad og den efterfølgende morgen stort morgenbord. Vi kører mod den dansk/tyske grænse for de sidste indkøb ved grænsen og forventes hjemme først på aftenen efter otte helt bjergtagende dage.

 

Prisen inkluderer:

 Inkl. al kørsel, rundstykker og kaffe på udrejse, program med udflugter mm. som beskrevet, overnatning på ud- og hjemrejse med halvpension, fem overnatninger i Sell am See med halvpension, erfaren rejseleder fra Skave Turistfart, bidrag til rejsegarantifonden og alle lovpligtige skatter og afgifter.

 

 

Opsamling:

Skave Turistfart kl. 05.45
Holstebro Banegård kl. 06.15
Herning, Markedspladsen kl. 07.00
Silkeborg, Søtorvet

kl. 08.00

 

Pris: Kr. 5.595 pr. person i dobbeltværelse. kr. 300 for enkeltværelsestillæg  

Rejsen gennemføres ved min. 30 deltagere.


Bestilling:

Ring 97 46 80 55, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Viborgvej 248, Skave, 7500 Holstebro


 Hotel LebzelterSalzburg