Artikler

Bornholm3

BORNHOLM

Den 8. - 12. juni 2018              UDSOLGT!

Den 24. - 28. august 2018      UDSOLGT!

 

Bornholm er en del af Danmark, men Bornholm er langt fra som resten af landet. Bornholm er helt sin egen med sit eget sprog, klima og natur. Bornholm ligger isoleret og har en omkreds på kun 141 km, hvilket giver en følelse af ro og idyl, som alle øens gæster mærker omgående. Kom med og oplev Bornholms mange facetter.

 

1. dag:

Efter endt opsamling kører vi mod Fyn og Sjælland. Undervejs serveres rundstykker og kaffe, og ved frokosttid spiser vi den medbragte frokostsandwich. Videre med motorvejen over Sjælland og Øresundsbroen til Sverige, hvor vi igen stopper, inden vi kører mod Ystad.

Kl. 16.30 skal vi med hurtigfærgen fra Ystad til Rønne, og på bare fem kvarter er vi på øen. Derefter direkte til Gretha`s Pension, i det naturskønne område Nordbornholm, nærmere betegnet i byen Sandvig. Vi bor på det familiedrevet foretagende, hvor det primært drejer sig om den hyggelige og nære kontakt. Vi indkvarteres i store og lyse indrettede værelser/lejligheder, hvoraf alle har bad, toilet og køkken med køleskab, kaffemaskine, kogeplader og service. Efter ankomsten spiser vi dagens middag. Vi er på helpension med morgenbuffet og middag med efterfølgende kaffe, og alle dage har vi smør-selv-madpakker.

Dag 2 + 3:

Efter morgenmaden om lørdagen og søndagen skal vi ud og opleve øen med lokalguide. Lørdag er det den nordlige del af øen det gælder. Søndag koncentreres om den sydlige del. På den måde får vi set alle de kendte steder og små byer, såsom Hammeren, med den storslåede udsigt, rundkirker, Hammershus med rundvisning i ruinerne, Almindingen med Rytterknægten, Dueodde strand og fyrtårnet og Danmarks østligste by, Svaneke. Overalt er der usædvanlig smuk og varieret natur. Under udflugterne nydes de selvsmurte madpakker.

Naturligvis bliver der også tid til efter udflugterne at se nærmere på vores egen by, som er sammenvokset med Allinge. Nordbornholms tvillinge-byer tager imod os med åbne arme, og vi fornemmer hurtigt den særlige blanding af fantastisk natur, historiske by-miljøer og den naturlige gæstfrihed. Her er der rig mulighed for at nyde den stille stemning i Sandvig havns hyggelige fiskermiljø med udsigt til bugten og Hammerknuden, slappe af og eventuelt besøge en af de mange kunsthåndværkere.

Dag 4:

Mandag kører vi til Gudhjem. Her er der mulighed for at sejle ud til øgruppen Ertholmene med Christiansø og Frederiksø, hvis vejret tillader det, egenbetaling ca. kr. 250. Her kan opleves den helt særlige stemning, der kendetegner livet på øerne i dag. Øerne emmer af historie, og alt er fredet. I dag står fæstningsmure, bastioner, tårne, bindingsværkbygninger og stenhytter næsten, som da den sidste soldat forlod fæstningen i 1856. Man opdager dog hurtigt, at det ikke er et sillestående ø-museum, der besøges. I de historiske kulisser eksisterer i dag et velfungerende lille moderne samfund med ca. 100 faste beboere. Omtrent 5 timer senere er skibet retur i Gudhjem, og vi kører til hotellet. Ønsker man ikke at besøge Ertholmene, er man velkommen til at blive i Gudhjem, Bornholms ældste handelsby, hvor bl.a. glaspusteriet og røgeriet kan besøges og måske prøve en ”Sol over Gudhjem”. Eller tag med bussen til Bornholms Tekniske Samling i Allinge, hvor man sagtens kan bruge et par timer på de 4000 m2.

Dag 5:

Torsdag besøger vi Hasle, hvor turismen er knap så dominerende som i andre byer på øen. Hasle er en velbevaret gammel by, der på sin egen stille måde har fulgt med udviklingen og samtidig formået at bevare sit oprindelige bymiljø. I Hasle er der en enestående mulighed for at opleve et ægte bornholmsk røgerimiljø. Inden for et par hundrede meter ligger fem røgerier med i alt 13 skorstene. Herefter til Rønne, øens største by, hvor ca. en tredjedal af Bornholms befolkning bor. Her må vi desværre tage afsked med Solskinsøen. Vi skal med hurtigfærgen kl. 16.30. Fra Ystad kører vi igen mod Sjælland, Fyn og til Jylland. Undervejs stopper vi naturligvis for køb af let aftensmad, inden vi er hjemme igen sidst på aftenen.

 Bornholm4Hasle

Inklusiv i prisen:

Inkl. al kørsel, kaffe, rundstykke og frokostsandwich på udrejsen, fire overnatninger med helpension med middag og kaffe, heraf 4 x smør-selv-madpakker, to lokalguidet rundture, erfaren rejseleder fra Skave Turistfart, bidrag til rejsegarantiordningen samt alle øvrige lovpligtige skatter og afgifter.

 

Tillæg for eneværelse kr. 600. Afbestillingsforsikring kr. 225 (i eneværelse kr. 261)

kke medregnet drikkevarer samt evt. færge til Ertholmene.

 

 

Opsamling:

Skave Turistfart kl. 06.00
Holstebro Banegård kl. 06.30
Herning, Markedspladsen kl. 07.15
Silkeborg, Søtorvet kl. 08.20

 

Priser:

Pr. voksen i dobbeltværelse kr. 3.895
Tillæg for enkeltværelse kr. 600
Afbestillingsforsikring, fra kr. 225

 

Bestilling:

Ring 97 46 80 55, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Viborgvej 248, Skave, 7500 Holstebro

Hammershus 2Bornholm1