Ribe og Vikingebyen

  • Pris pr. person

    Henvend dig til Skave Turistfart

  • Varighed

    1 dag

  • Destination

    Ribe, Danmark

  • Bestilling

    Tlf.: 97 46 80 55
    eller på hjemmesiden

Program

Danmarks ældste by, Ribe, har en lang, fantastisk og dramatisk historie. Sammen med Ribe guiden får vi en helt særlig oplevelse, til fods rundt i de gamle gader og stræder. Vi hører om historierne om    konger og dronninger, kirker og klostre, stormfloder og ildebrande. Turen fører os gennem den middel-alderlige bykerne og sluttes af ved Ribe Domkirke. Danmarks ældste kirke, med de mange stilarter, interiører og de smukke mosaikker udført af Carl-Henning Pedersen.

Overfor Domkirken ligger Restaurant Weis Stue, en af Danmarks ældste kroer og bindingsværk fra år 1600. Vi bydes indenfor til ”Weis Skud” - stegt rødspættefilet med dressing, rejser, asparges, kaviar og rugbrød.

Med fyldte maver kører vi mod Ribe Vikingecenter. I tæt samarbejde med arkæologer har man skabt og levendegjort tre vikingemiljøer fra Danmarks ældste by. Vikingetiden i Ribe begyndte da Norske  Vinker på fredelig vis ville rejse ad søvejen til det sydlige Danmark. I denne uge er der Internationalt Vikingemarked. Pladsen summer af liv, det dufter af røg, mad og heste, og vinden bærer lyden af fremmede tungemål og brølende vikinger hen over pladsen. Guiden tager os med gennem vikingetidens Ripa, hvor håndværkere og handlende, bønder og byboer arbejder. Hviddinggård danner rammer om vikingetidens landbrug og dyrehold i år 980, med b.la. Islandsk kvæg, heste, grise, får og høns. På Ripa markedet, år 710 møder vi dygtige håndværkere som fx glasperlemageren, sølvsmeden og sortsmeden. Der arbejdes på Ripa Havn, år 750, hvor vikingebåde ligger til og man kan se over til Ansgar Kirke, år 860. I Ripa By, år 825 arbejder træsmeden, og I er velkomne til at besøge vikingernes huse, bl.a. det prægtige Tinghus, hvor væggene er prydet med en 20 m lang billedfrise, der fortæller historien om grundlæggelsen af Nordens ældste by, Ripa. Der vil være tid på egen hånd, hvor der kl. 15.00 er mulighed for at opleve, når falkoneren flyver sine rovfugle. Mærk suget i maven, når høgen styrtdykker ned blandt publikum, for elegant at lande på den udstrakte arm, og snubbe en velfortjent belønning.

Vi siger farvel til Ribe og vikingerne, og nyder en kop kaffe og lidt sødt på turen hjemad.

Forventet hjemkomst kl. 17.30 - 18.30.

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
  • Adresse:
    Viborgvej 248, 7500 Holstebro

    Tlf:
    97 46 80 55

    E-mail:
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.