Artikler

Goslar

HARZEN OG DEN GAMLE KEJSERSTAD, GOSLAR

Den 24. - 28. september 2017

 

 

Harzen byder på bjerge, dale, søer, floder, skovklædte bjerglandskaber og idylliske byer - alt, hvad hjertet kan begære for en vellykket ferie. Vi bor på 4-stjernet hotel med halvpension i Goslar, Harzens smukkeste, største og mest spændende by. Goslar rummer utallige seværdigheder og regnes for en af Harzens mest romantiske byer. I den gamle bydel oplever vi smalle, brostensbelagte stræder samt smukke gamle bindingsværkshuse. Kom med på denne populære efterårsrejse til hjertet af Harzen.

 

 

Program

Dag 1:

Efter endt opsamling kører vi sydpå, undervejs serveres smurte rundstykker og kaffe. Senere ad A7 forbi Hamborg, over Lüneburger Heide og Hannover, dog med stop for køb af frokost m.m.

I Goslar skal vi bo på det dejlige 4-stjernede hotel, Ramada Bären Goslar. Alle værelser med stor komfort og der er fri benyttelse af hotellets sauna og swimmingpool, så husk badetøj. Forplejningen er særdeles god med buffet morgen og aften. Hotellet er ideelt placeret for vores udflugter i Goslar og lokalområdet.

 

Dag 2:

Første udflugt er en byvandring med rejselederen i vor by, Goslar, som er en gammel kejserby. Vi skal bl.a. se og høre klokkespillet, opleve Rådhuset, den gamle byport samt mange af de gamle og spændende bindingsværkshuse. Der vil være mulighed for på egen hånd at handle, se værksteder med kunsthåndværk og evt. spise frokost, inden vi hen på eftermiddagen kører hen til den store dæmning ved Okerstausee, et stort og imponerende bygningsværk, som leverer drikkevand helt op til Bremen. Tilbage til middag på hotellet med varm og kold dinner buffet.

 

Dag 3:

Næste udflugt er en tur gennem Clausthal Zellerfeld til den lille by Hahnenklee, hvor vi ser den flotte norske stavkirke. Vi går også en tur gennem den flotte by. Om eftermiddagen fortsætter turen gennem det sydlige Harzen i det gamle DDR via Braunlage til Torfhaus, et smukt beliggende udsigtspunkt, hvorfra vi kan se til Bloksbjerg, det højeste bjerg i Harzen. På tilbagevejen stopper vi i Bad Harzburg, en mondæn kurby lige i udkanten af Nationalpark Harzen, hvor der er mulighed for at tage en tur i svævebane op på Burgberg, hvorfra der er en flot udsigt over byen og området. Herefter tilbage til vort hotel, hvor vi kan nyde dets faciliteter inden middagen.  

 

Dag 4:

Udflugterne fortsætter med en tur til Wernigerode, en utrolig flot by med bindingsværkshuse og flot rådhus samt rådhustorv, hvor der er mulighed for køb af frokost, eller måske med det lille bumletog rundt i byen og til slottet, højt oppe over byen. Herefter ud på en rigtig flot panoramatur i Harzen til Heksedansepladsen nær Thale, et kendt mødested for heksene på valborgsaften før de flyver til Bloksbjerget, beliggende på den anden side af Bode-floden over for klippeformationen Rosstrappe i det tidligere DDR. Vi gør også et stop i Quedlinburg, en lille by i Sachsen-Anhalt med 1600 bindingsværkshuse, hvor det ældste er fra 1343, byen kom på UNESCOs Verdensarvslisten i 1994.

Dagen sluttes på hotellet med middag.

 

Dag 5:

Sidste dag forlader vi Goslar og Harzen for at køre mod Danmark, og efter diverse stop for kaffe og frokost samt indkøb, er vi hjemme først på aftenen, efter nogle spændende dage i vort naboland.

 

Pris pr. person i dobbeltværelse kr. 2.895

Inkl. al kørsel, kaffe og rundstykke på udrejsen, 4 nætter på 4-stjernet hotel med halvpension fra middag ved ankomsten til morgenmad sidste dag, udflugtsprogram som beskrevet, erfaren rejseleder fra Skave Turistfart, bidrag til rejsegarantifonden og alle øvrige lovpligtige skatter og afgifter.

Eneværelsestillæg kr. 550

Europæiske afbestillingsforsikring kr. 176 (i eneværelse kr. 210)

 

Opsamling: Skave, Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg

 

Bestilling:

Ring 97 46 80 55, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller besøg os på Viborgvej 248, Skave, 7500 Holstebro

Goslar2Goslar1

 Harzen2