Artikler

København0

KØBENHAVN SPECIAL 2017

Den 20. - 22. september 2017

 

Tag med til tre dejlige og anderledes dage med spændende besøg og sightseeing i vores smukke hovedstad. Men vores Københavner-specialist, Bent Jarlkov, som elsker København. Bent udarbejder hvert år et program, som ikke alle andre københavnerture - deraf navnet København Special.

 

Program

 

 

1. dag: Efter endt opsamling kører bussen mod Fyn og Sjælland. Undervejs serveres kaffe og rundstykke.

 

Den medbragte frokostsandwich nydes ved Sorø Akademi i de flotte akademiske omgivelser, med bygninger dateret helt tilbage til 1100-tallet. Hvis muligt, går vi ind i slotskirken, en af de største kirker fra dansk middelalder. Ved kirkelige handlinger kan vi ikke komme indenfor.

 

Vi tager den snørklede vej ind til København, via de små landsbyer og nyder naturen undervejs.

 

Ved ankomst til København kører vi direkte til vores hotel. Vi indkvarteres på det centralt beliggende og 4-stjernede Absalon Hotel, midt i hjertet af København på Vesterbro, tæt ved Tivoli, Rådhuspladsen, Københavns Hovedbanegård og Strøget.

 

Aftenen er til egen disposition, til lige præcis det, som I værdsætter. Der er mange muligheder og rejselederen hjælper gerne med endnu flere ideer.

 

2. dag: Efter en god nats søvn og morgenbuffet er vi klar til at udforske København

 

Vi kører ud til ”De gule huse” og ”Den kinesiske by” hvor vi oplever smukke København, som jo oser af historie. Vores rejseleder fortæller undervejs om historien, subkulturene og disse små bydele, der kun er for de inviterede, og som derfor er spændende for alle os andre. Vi ser de små perler, der endnu ikke er ædt op af moderne byggeri.

 

Herfra går vi til langs ydermurene på Vestre Fængsel til Vestre Kirkegård, hvor en privat rundvisning venter. Vi går rundt i 1½ time og får fortalt historien om den danske kirkegård beliggende i Københavns SydhavnVesterbro tæt ved Carlsberg. Kirkegården blev indviet i 1870, og er på 537.000m² og dermed Skandinaviens største kirkegård. Industriens, filosofiens, kunstens og politikkens markante skikkelser er rigt repræsenteret. Noget ganske særligt er de danske statsministres panteon rundt om søen. Desuden findes her Danmarks eneste massegrav, hvor mange tusinde tyskere, der døde som flygtninge i Danmark i årene efter befrielsen i 1945, ligger begravet.

 

Frokosten nydes hos Restaurant Bjælkehuset, som er en del af den skønne grønne Søndermark og har ligget på Valby Bakke siden 1915. Vi får serveret en klassisk dansk frokost i form af to stykker smørrebrød. Det mere end 100 år gamle hus emmer stadig af historie, og minderne er bevaret i de gamle gæstebøger, som der bliver lejlighed til at læse i.

 

Vi bliver i Valby og fortsætter til Nordisk Film, hvor vi skal opleve filmbyen bag de lukkede døre. Sammen med en lokalguide træder vi inden for dørene til verdens ældste fungerende filmselskab og lærer om den danske filmskat. Det bliver 75 minutters underholdning fyldt med fantastiske fortællinger om farverige filmproduktioner og finurlige filmtricks. Vi besøger de gamle scener, der har huset nogle af Danmarks mest populære tv-shows op gennem tiden, og oplever den nye udstilling, der med sikkerhed vil betage og forbløffe fans af de danske filmperler.

 

Herefter tilbage til vores hotel, hvor der lidt tid inden dagen ender ved Tivoli, hvor aftensmåltidet venter hos Restauranten Grøften med skipperlabskovs ad libitum. Vores rejseleder er tidligere Tivoli garder, og giver en rundvisning i haven, som blev grundlagt af Georg Carstensen i 1843. Havens areal er stort set det samme i dag som dengang, men i 1843 lå det uden for Vesterport. Ingen af Carstensens oprindelige træbygninger er bevaret. Tivoli er den suverænt mest besøgte turistattraktion i Danmark med knap 4 mio. besøgende hvert år.

 

 

3. dag: Efter morgenmaden pakkes bussen inden vi kører en byrundtur i hovedstaden, hvor vi oplever mange af de kendte steder og bygninger.

 

Vi slutter vores besøg i København med et besøg i Christians Kirken. En af kirkens ansatte viser rundt i den smukke og statelige kirke, fra enden af Strandgade og et af byens mest spændende vartegn. Christians Kirke er et af de bedste danske eksempler på en protestantisk prædikenkirke, dvs. en kirke indrettet med særligt henblik på prædikenen. På grund af sine mange loger kaldes kirken også for teaterkirken, og den er på engang både rummelig og intim. Kirken kan rumme op til 1000 mennesker, men selv når der kun er en lille sluttet skare, som ved kirkens torsdagsandagter, føles kirken ikke tom. Det er derfor heller ikke underligt, at Christians Kirken gennem de senere år er blevet et yndet sted for koncerter, danseteater og adskillige andre arrangementer.

 

Videre til Holbæk hvor en sen frokost indtages hos Maglesø Traktørsted, kendt for ikke mindre end Danmarks bedste udsigt.

 

Sen eftermiddag vender vi igen bussen vestpå mod Fyn og Jylland. Ca. kl. 19.30 er vi hjemme efter en spændende og oplevelsesrig tur til vor hovedstad.

 

 

Det bemærkes, at turen ikke er handicapvenlig.

 

 

Pris pr. person kr. 3.195

 

Inkl. al kørsel, rundstykker, kaffe og frokostsandwich på udrejse, aftensmåltid på anden dagen, frokost alle dage, program med entreer, rundvisninger, mm. som beskrevet, to overnatninger på Absalon Hotel med morgenmad, rejseleder fra Skave Turistfart, bidrag til rejsegarantifonden og alle lovpligtige skatter og afgifter. Ikke medregnet drikkevarer.

 

Enkeltværelsestillæg kr. 790

Afbestillingsforsikring kr. 195 (kr. 242 ved eneværelse)

Opsamling: Skave, Holstebro, Herning, Ikast og Silkeborg

 

Bestilling:

Ring 97 46 80 55, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Viborgvej 248, Skave, 7500 Holstebro

 Tivoli1Sorø Akademi