• foto Prag city slideshow
  • foto Innsbruck tyrol turen slideshow
  • sort sol slideshow
  • Foto - Hven by 2 slideshow
  • lille havfrue slideshow
  • Gruppebillede2
  • busfoto8
  • foto Stevns klint slideshow
  • foto - Glücksburg slot 3 - lyksborg slideshow
  • Wien Schoenbrunn P4090024 slideshow

Harz2

HARZEN 

Den 16. - 20. juni 2019

 

 

Harzen er en ren skatkammer med bjerge, dale, søer, floder, skovklædte bjerglandskaber og idylliske byer - alt, hvad hjertet kan begære for en vellykket ferie. Vi har udgangspunkt i Wernigerode, en af Harzens smukkeste og mest spændende byer, kendt også som den farverige by, som byen endnu lever op til. Her bor vi på 4-stjernet hotel inkl. halvpension midt i byens farverige bindingsværksidyl. Herfra besøger vi egens smukke fyrsteslot, ser de skovklædte bjerge med damptog, oplever middelalderbyen Quedlinburg, den imponerende drypstenshule og heksenes danseplads. Kom med på en helt enestående smuk rejse til en danskerfavorit.


Program

Dag 1: Efter endt opsamling serveres rundstykke og kaffe, mens vi kører mod syd. Forbi Hamborg, over Hannover, med passende pauser undervejs for køb af frokost mm. Vel ankommet til Wernigerode indkvarteres vi på det firestjernede HKK Hotel Wernigerode midt i den gamle bydel, kendt for den dejlige atmosfære og rost for deres gæstfrihed. Blot 100 m fra byens torv er hotellet ideelt for at udforske den historiske og maleriske gamle by. Alle værelser er moderne indrettet, veludstyrende og med stor komfort. Vi har fri afbenyttelse af sauna, dampbad og spabad, så husk badetøjet. Forplejningen er særdeles god, og vi nyder den store morgenbuffet hver morgen og buffet hver aften fra det moderne køkken med international og sæsonbetonet mad.

Dag 2: Efter et godt morgenbord begiver vi os ud i vores egen by, Wernigerode, sammen med vores stedkendte rejseleder. Wernigerode er en by med speciel charme, her findes pragtfulde bindingsværkshuse, det ældste fra cirka år 1400. Til fods oplever vi den hyggelige bykerne, der oser af nostalgi. Vi kommer bl.a. forbi rådhuset, den absolut største seværdighed i byen, meget farverigt og smukt med de to slanke spir og ikke mindst forbi byens mindste hus på blot 10 m2. Højt over byen troner slottet, der er en Tornerose værdig. Her kører vi med det lille bumletog op og får den smukkeste udsigt over byen, de skovklædte bjerge og Bloksbjerg.

Herefter tilbage til vores hotel, hvor vi kan nyde faciliteterne inden middagen på hotellet.

Dag 3: Efter morgenmaden bringer dagens udflugt os på en rigtig flot rundtur i det østlige Harzen. Med den berømte Harzer Schmalspurbahn kører vi med damptog stille og roligt gennem de smukke skove til Drei Annen Hohne, hvor bussen venter og vi kører videre til Thale og den sagnomspundne Hexentanzplatz, hvor heksene danser, inden de flyver til Bloksbjerg. Her i 450 meters højde får vi en fantastisk udsigt over det prægtige Harzen. Herfra kommer vi med svævebanen ned igen til Thale, en enestående tur over den pragtfulde dal, hvor vi svæver majestætisk ned over de 720 m. med 244 m. højdeforskel og med en udsigt, der ikke kan forestilles. Vi fortsætter til Quedlinburg, en meget charmerende gammel by med en historisk bykerne og et imponerende slotsbjerg. Byen har ca. 1.300 bindingsværkshuse, så man forstår absolut, hvorfor byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dette er Tysklands bedste eksempel på en velbevaret middelalderby. Vi får tid til at nyde en af de mange hyggelige cafeer eller måske tage på en tur med det lille tog gennem byen på egen hånd. Dagen sluttes på hotellet med middag.

Dag 4: Endnu en farverig dag venter os. Efter morgenmaden kører vi mod de berømte drypstenshuler i Rübeland. Her får vi et fascinerende indblik i underverdenen af smukke drypstensformationer, vær dog klar til de ca. 300 trappetrin op og ned og tag den varme trøje med, da hulerne kan en konstant temperatur på 8-9 grader. Ved Rappode Talsperre oplever vi det mægtige dæmningsanlæg, et hovedpunkt i systemet af opdæmmede søer i Østharzen. Pga. snesmeltning og nedbør har beboerne i området altid været i fare for oversvømmelser, disse søer undgår det og udnytter vandet økonomisk. Dagens sidste stop er byen Stolberg med mere end 900 års historie, som ligger beskyttet i dalene ved floderne Thyra og Lude og på grund af denne specielle beliggenhed, er den blevet forskånet for de store strukturelle ændringer såsom nybyggeri og industriområder. Byen har titel af historisk Europaby og luftkursted. Også her ligger gamle bindingsværkshuse, flere fra før 1530. Vi er tilbage til middag på hotellet.

Dag 5: Efter morgenmaden tager vi afsked med Wernigerode og kører nordpå. Opover Lüneburger Heide og holder pause i Celle, byen der nok er mest kendt hos danskerne for historien om den ulykkelige Caroline Mathilde, der endte sine dage på slottet, kun 24 år gammel. Videre mod grænsen med passende pauser, er vi hjemme sidst på aftenen, efter nogle usædvanlige spændende dage i skatkammeret Harzen.

  Harzen Lokomotiv

Opsamling:

Skave Turistfart kl. 06.00
Holstebro Banegård kl. 06.15
Herning, Markedspladsen kl. 07.00
Silkeborg, Jysk Arena kl. 08.00

Priser:

Pr. person i dobbeltværelse kr. 3.745
Tillæg for enkeltværelse kr. 400
Afbestillingsforsikring, fra kr. 219

 

Bestilling:

Ring 97 46 80 55, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Viborgvej 248, Skave, 7500 Holstebro

 

Wernigerode1