Schackenborg Slot

  • Pris pr. person

    Kontakt Skave Turistfart

  • Varighed

    1 dag

  • Destination

    Sønderjylland, Danmark

  • Bestilling

    Tlf.: 97 46 80 55
    eller på hjemmesiden

afgange

Hele året rundt

Program

Opsamling

Kl. 07.30 fra hjemby

 

 

Schackenborg Slot ligger i idylliske Møgeltønder få kilometer fra landegrænsen til Tyskland. Schackenborgs historie strækker sig tusind år tilbage i tiden. Her regerede engang den magtfulde Ribebisp på den første borg, Møgeltønderhus, og her byggede en national krigshelt sit slot. I 11 generationer beboede hans efterkommere, den fornemme og indflydelsesrige Schack-slægt, Schackenborg, før slottet i 1978 atter vendte tilbage til det danske kongehus, hvor Prins Joachim boede på slottet fra 1993-2014. Schackenborg ejes og drives i dag af Schackenborg Fonden.

Med vores lokalguide tager vi en tur rundt på slottet. Slottet går omkring 1000 år tilbage i tiden og har haft mange fornemme beboere i årenes løb – både en Ribebisp, en krigshelt og medlemmer af kongehuset har haft hjem i de imponerende sale og flotte stuer. Trods flere ombygninger gennem tiden er flere rum og ikke mindst udsmykninger blevet bevaret. Guiden fortæller historien om krig og kærlighed, bondeplagere og visionære mænd. Vi skal også se den imponerende slotshave. Den har haft mange forskellige udtryk i tidens løb, men Prins Joachim har ført en stor del af haven tilbage til dens originale udtryk. Man deles op i hold af to.

Lyden af hestesko bliver erstattet af klirrende tallerkner i Schackenborgs Herskabsstald. Den gamle smukke Herskabsstald er over vinteren blev sat i stand og lavet om til et besøgscenter, hvor vi også nyder vores chefkokkens valg af 2-retters frokost. Maden er enkel, lækker og hjemmelavet af de gode, lokale råvarer, som gror og opdrættes i det sønderjyske.

Efter et spændende besøg køres der over den dansk-tyske grænse, hvor der er mulighed for at gøre en god handel.

På turen hjem laves et stop, hvor der nydes en kop kaffe og kage.

Hjemkomst ca. kl. 17.30

 

INKLUSIV

✓ Kørsel i 4 stjernet bus

✓  Smurt rundstykke med kafffe

✓ Rundvisning Schakenborg Slot

✓ 2 retters menu Herskabsstalden

✓ Grænsehandel

✓ Kaffe og eftermiddagskage på hjemturen

✓ Bidrag til Rejsegarantifonden samt alle lovpligtige skatter og afgifter

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
  • Adresse:
    Viborgvej 248, 7500 Holstebro

    Tlf:
    97 46 80 55

    E-mail:
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.