Ærø

  • Pris pr. person

    Henvend dig til Skave Turistfart

  • Varighed

    1 dag

  • Destination

    Ærø, Danmark

  • Bestilling

    Tlf.: 97 46 80 55
    eller på hjemmesiden

afgange

Kan køres året rundt

Program

Opsamling

Ca. kl. 07.30

I hjertet af det Sydfynske øhav ligger Ærø.  En idyllisk og hyggelig ø som fungerer som et helårssamfund, der tiltrækker turister, men også kan fungere uden. Hver dag året rundt har naturen et nyt ansigt. Kombinationen af blide strandlinjer mod Østersøen, med de bølgende bakker, de inddæmmende nor og den imponerede flora er ganske unik.

Undervejs mod Ærø gøres stop for morgenkaffe samt et smurt rundstykke, inden vi når Faaborg havn. Færgeoverfarten tager ca. en time inden vi ankommer på nordsiden af øen til Søby. Karen Margrethe, der er barnefødt Ærøbo og har en bred og imponerende viden om hele øen, guider os rundt på øen. Hun giver en god fornemmelse af både naturen, småbyerne og selve ølivet. 

Øens tredje bysamfund er Søby, hvor øens største arbejdsplads, Søby Værft ligger, med små 100 mand ansat. Det er her, at Ellen, verdens kraftigste el-færge blev til og sat i vandet på ruten Søby – Fynshav.

På turen videre ud over øen skal vi besøge det naturskønne område, Voderup Klinter, med kæmpe skredterrasser, der falder ned imod vandet på den forrevne kyst mod Tyskland. Vi kører ad de snoede veje igennem små hyggelige landsbyer, ikke mindst Bregninge, hvor vi evt. gør stop ved Uldgården, som er en spændende gårdbutik. Tæt på ligger middelalderkirken Bregninge med velbevarede kalkmalerier og en fornem altertavle fra Claus Bergs værksted i Odense.

Hovedlandevejen til Marstal fører os tæt på kysten med smukke udsigtspunkter. I Marstal aflægger vi besøg i den gamle kirke fra 1738. Kendt for de syv store kirkeskibe hængt op under loftet. Derfra en spadseretur hen ad gågaden, Ærøs handelsgade, kommer vi ned til havnen, som er livsnerven i Marstal. Vi kører langs med havnen og hører den maritime historie. For godt og vel 100 år siden havde Marstal omk. 330 skibe hjemmehørende, antalsmæssigt kun overgået af København. Fordums storhed afspejler sig stadig – i dag især på det unikke Søfartsmuseum og på Navigationsskolen.

Vi fortsætter igennem Skovby og kommer forbi den gamle herregård, Søbygaard, opført i 1580 af hertug Hans den Yngre. I al sin lidenhed er det et fornemt byggeri med voldgrav og vindebro. Den restaurerede hovedbygning og avlslængerne bruges til udstillinger, klassiske koncerter og andre kulturelle arrangementer. Vi kommer bl.a. på byvandring i Ærøskøbing, måske Danmarks bedst bevarede 1700-talsby med middelalderlige træk, hvor der bliver fortalt om byens grundlæggelse, historie og mennesker, som har boet i de fine gamle huse.

Sidst på eftermiddag tager vi færgen tilbage til fastland, Svendborg, hvor vi meget spiser en dejlig middag på det fine gamle Hotel Ærø.

Forventet hjemkomst 22.30-23.30.

 

INKLUSIV

✓ Buskørsel i 4-stjernet bus

✓ Morgenkaffe og smurt rundstykke

✓ Færgeoverfart til og fra Ærø

✓ Lækker frokostsandwich

✓ Lokalguide på Ærø

✓ Eftermiddagskaffe og kage 

✓ Aftensmad på Hotel Ærø

✓  Bidrag til rejsegarantifonden samt alle lov-pligtige skatter og afgifter.

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
  • Adresse:
    Viborgvej 248, 7500 Holstebro

    Tlf:
    97 46 80 55

    E-mail:
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.