Bulbjerg

  • Pris pr. person

    Henvend dig til Skave Turistfart

  • Varighed

    1 dag

  • Destination

    Jammerbugten, Danmark

  • Bestilling

    Tlf.: 97 46 80 55
    eller på hjemmesiden

afgange

Kan køres året rundt - oplagt i august og september

Program

Opsamling

Efter aftale

Bulbjerg er en kalkstensklippe på omkring 47 m, der ligger ud til Vesterhavet i Nordvestjylland.  Digteren Blicher kaldte den i 1839 for "Jyllands eneste klippe" og eneste faste "bolværk mod havet". Fuglene strømmer til Bulbjerg fra alle retninger, og der er massere af plads, for den massive klippe rejser sig 47 meter over havets overflade.

Vi besøger noget af Danmarks mest storslåede og vilde natur med den tidligere Skovfoged, der fortæller om levevilkårene i udkants Danmark. Vi hører om historien, naturen og de særlige forhold.

Ved frokosttid kører vi mod Klitmøller, også kaldet Nordens Hawaii. Stedet tiltrækker unge surfere fra hele Europa, idet de særlige strømforhold og havets udformning ved Jammerbugten skaber de ideelle forhold. På vejen dertil kører vi forbi Frøstruplejren og runder et af Europas største test-centre for de store havmøller. Dette ligger i Østerild plantage.

Klitmøller er et gammelt autentisk fiskerleje på vestkysten i Thy, der har formået at genopfinde sig selv flere gange gennem tiden, når havet har slået til på den ene eller den anden måde. På havnen indtager vi en lækker frokost på Niels Juels restaurant med en unik udsigt over havet i hyggelig  maritim stemning.

Efter frokosten vil der være en lille byvandring i Klitmøller, inden vi bevæger os fra udkants Danmark til et af landets første og største nationalparker, nemlig Thy Nationalpark. Turen går ind i hjertet af Nationalparken, hvor nogle af de gamle vandreklitter giver mulighed for et fantastisk syn ud over de store vidder. Det vil høre til sjældenhederne, hvis vi ikke får set kronvildt og evt. traner og rovfugle.

Eftermiddagskaffen nydes i naturskønne omgivelser, inden vi vender retur til hjembyerne sidst på eftermiddagen, efter en dag fyldt med gode fortællinger og smuk natur.

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
  • Adresse:
    Viborgvej 248, 7500 Holstebro

    Tlf:
    97 46 80 55

    E-mail:
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.