Fur

  • Pris pr. person

    Henvend dig til Skave Turistfart

  • Varighed

    1 dag

  • Destination

    Fur, Danmark

  • Bestilling

    Tlf.: 97 46 80 55
    eller på hjemmesiden

afgange

Program

Opsamling

Lad naturen og god mad blive en fællesnævner for en oplevelsesrig dag.

Tre minutters sejlads fra fastland ligger Limfjorden smukke ø, Fur. Et autentisk øsamfund med 850 indbyggere som boltrer sig mellem skrænter og bakkelandskab. Et yderområde i Danmark, hvor man, fremfor andre lignede steder i landet, byder ca. 45 nye tilflytter velkommen hvert år.

John B. Bertelsen, kendt som ”den blinde guide”, stiger ombord på bussen ved ankomst til Fur.  John er indfødt furbo, museumsinspektør på Fur Museum, en driftig ildsjæl og forretningsmand. Selvom han mistede synet som 29 årig, kender han øen ud og ind og mærker let, hvorhen vi kører på øens veje. John giver os en unik to timers ørundtur. Undervejs vil der være tre korte hold ved Langstedhuller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. Vi oplever John fortæller med stor faglighed og skøn jysk lune mens vi oplever naturen og et levende øsamfund. Turen byder på overraskelser, og lattermusklen kommer i brug.

På øens nordvestligste spids ligger Fur Bryghus. I den smukke røde træbygning fra 1926, der nænsomt er restaureret og ligger i en enestående natur af uforstyrret natur, indtager vi vores    frokost. I den charmerende restaurant serveres gammeldags kylling med kartofler, skysovs og agurkesalat. Desserten består af citronfromage, næsten som vores mor lavede den.

Med fyldte maver bevæger vi os ud  på rundvisning på bryggeriet. Vi kommer rundt i hele bygningen, fra stuen til maltlageret på 2. sal, og selvfølgelig også ned i bryggeriet, hvor produktionen af det gode øl foregår. Vi hører både om ølproduktion og husets historie, som jo er en helt speciel bygning og natur, de har hjemme i. Rundvisningen inkluderer 2 x 0,2 l øl pr. person.

På havnen nydes en kop kaffe og en småkage ved bussen, inden vi forlader Limfjordens smukkeste ø. Vi kan forvente at være retur i hjembyerne fra kl. 18-19.00.

 

Joomla SEF URLs by Artio
 
Kontakt
  • Adresse:
    Viborgvej 248, 7500 Holstebro

    Tlf:
    97 46 80 55

    E-mail:
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.